Ambasadorul SUA la Bucureşti apreciază programul Guvernului Orban, dar laudă şi „curajul” lui Marcel Ciolacu

  • Ambasadorul american la Bucureşti, Adrian Zuckerman, a salutat cooperarea dintre SUA şi România, lăudând programul economic al Guvernului Ludovic Orban
  • Diplomatul a salutat, totodată, „curajul" preşedintelui interimar al Partidului Social-Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, de eliminare a politicienilor corupţi.
  • Ambasadorul SUA a lăudat şi asistenţa reciprocă în contracararea pandemiei.
2060 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul SUA la Bucureşti apreciază programul Guvernului Orban, dar laudă şi „curajul” lui Marcel Ciolacu

Adrian Zuckerman apreciază programul Guvernului Orban

Ambasadorul american la Bucureşti, Adrian Zuckerman, a salutat cooperarea dintre SUA şi România, lăudând programul economic al Guvernului Ludovic Orban, dar şi "curajul" preşedintelui interimar al Partidului Social-Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, de eliminare a politicienilor corupţi.

Prezent la un eveniment desfăşurat în staţiunea Eforie Nord, ambasadorul SUA a salutat în primul rând cooperarea cu România în domeniul militar. "Dar nu doar armata este implicată în acest parteneriat.

Toţii românii au o contribuţie importantă pentru securitatea şi prosperitatea naţiunii. Lăudăm poporul român pentru acţiunile de înlăturare a reminiscenţelor comuniste şi de construire a unei naţiuni puternice, libere şi înfloritoare din punct de vedere economic, un model regional, un exemplu demn pentru celelalte state membre NATO şi UE. Statele Unite susţin în totalitate aspiraţiile României. Relaţia SUA cu România nu se bazează doar pe apărare; colaborăm intens cu partnerii români pentru consolidarea securităţii energetice şi diversificarea surselor de energie", a subliniat Adrian Zuckerman, potrivit stenogramei discursului, postată pe site-ul Ambasadei SUA la Bucureşti.

Ambasadorul SUA a lăudat şi asistenţa reciprocă în contracararea pandemiei. „Pe măsură ce avansăm, Statele Unite sunt angajate să asiste România pentru a-şi atinge potenţialul real şi a deveni un lider economic european. Premierul Orban a elaborat un program economic ambiţios. Programul prevede dezvoltarea imediată a şoselelor, autostrăzilor, liniilor ferate şi altor proiecte de infrastructură de care este nevoie disperată în România (...)", a subliniat Zuckerman.

„Vreau să menţionez şi curajul preşedintelui PSD Marcel Ciolacu de a recunoaşte că unul dintre capitolele PSD a fost afectat de infractori şi de a încheia acest capitol. Îl încurajez să continue eliminarea persoanelor corupte din PSD. România nu poate reveni la corupţia din ultimii ani. Trebuie să meargă înainte ca o democraţie liberă şi energică de care oamenii au nevoie şi pe care o merită", a precizat Zuckerman.

„Sunt mândru să particip la acest eforturi şi sunt recunoscător României şi Constanţei pentru găzduirea armatei americane şi pentru că este un aliat nepreţuit al SUA şi NATO în promovarea securităţii interne şi internaţionale. Eu şi preşedintele Donald Trump mulţumim României pentru că este un aliat şi un prieten extraordinar", a concluzionat ambasadorul SUA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici