Amendamentul de finanţare a programului privind asigurarea cu vitamina D, aprobat în comisii

Amendamentul de finanţare a programului privind asigurarea cu vitamina D a fost aprobat, luni, în comisiile reunite pentru Sănătate ale Parlamentului. Proiectul se va derula în 2019 şi cuprinde analize pentru depistarea carenţei de vitamina D pentru 3,56 milioane de de asiguraţi.

263 afișări
Imaginea articolului Amendamentul de finanţare a programului privind asigurarea cu vitamina D, aprobat în comisii

Amendamentul de finanţare a programului privind asigurarea cu vitamina D, aprobat în comisii

Potrivit amendamentului, se suplimentează bugetul Ministerului Sănătăţii la capitolul “bunuri şi servicii” cu suma de 295.000 de credite bugetare şi credite de angajament pentru următoarele programe: vitamina D, panorama şi teste markeri tumorali.

“Suma propusă asigură implementarea de Ministerul Sănătăţii a trei programe importante pentru populaţie, respectiv programul vitamina D, proiect nou care se va derula în 2019 şi cuprinde analize pentru depistarea carenţei de vitamina D pentru un număr estimat de 3,56 milioane de asiguraţi”, se arată în amendamentul depus de Liviu Dragnea, proiectului de buget de stat pentru anul 2019.

De asemenea, în acelelaş amendament este inclus şi programul Panorama, care presupune testări prenatale fiind estimat un număr de 200.000 de pacienţi anual cu cost investigaţie de 2.500 de lei.

De asemenea, mai este prevăzut şi Programul testare Markeri tumorali, care presupune un cost per test de 150 de euro pe pacient cu factor de risc. Se estimează 930.000 de beneficiari ai acestui program.

Sursa de finanţare pentru programul privind vitamina D, panorama şi teste markeri tumorali este din bugetul SRI, care se diminuează cu 295.000 de lei, se arată în amendament.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici