Anastase: E absolut necesară o alianţă de dreapta. Cu PNL discutăm când se hotărăşte să facă opoziţie

Vicepreşedintele PDL Roberta Anastase afirmă că o alianţă politică de dreapta este "absolut necesară" pentru susţinerea unui candidat unic la Preşedinţie, ea spunând că PNL poate fi parte a discuţiilor pentru această alianţă "dacă se hotărăşte să facă opoziţie".

226 afișări
Imaginea articolului Anastase: E absolut necesară o alianţă de dreapta. Cu PNL discutăm când se hotărăşte să facă opoziţie

Roberta Anastase (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Este absolut necesară o alianţă pe partea dreaptă a spectrului politic pentru susţinerea unui candidat la Preşedinţia României. (...) Cred că absolut toate partidele de dreapta trebuie să intre în această construcţie. Avem nevoie de fiecare vot. Avem de-a face cu o stânga, care este puternică, are o resursă financiară impresionantă pe spatele cetăţenilor, dar pe care nu ezită să o pună în slujba câştigării alegerilor de către PSD. Cred că noi trebuie să avem înţelepciunea de a declanşa acest dialog", a afirmat Roberta Anastase, miercuri, într-o conferinţă de presă la Ploieşti.

Întrebată care ar fi rolul Partidului Naţional Liberal într-o astfel de alianţă, în condiţiile în care democrat-liberalii au acuzat în repetate rânduri PNL că nu mai este un partid de dreapta, Anastase a răspuns că PNL s-ar putea aşeza la masa negocierilor "dacă se hotărăşte să facă opoziţie”.

Ea a ironizat cele două mari partide care au format USL, spunând că sunt "precum în gluma cu poliţistul bun şi poliţistul rău" şi că unul dintre ele spune că este în opoziţie dar, de fapt, susţine puterea.

"Numai ieri s-a întâmplat această surpriză ca PNL-ul să îşi dovedească mai degrabă ataşamentul la USL decât să fie în opoziţie. Dacă totuşi se hotărăşte să facă opoziţie, toate partidele din dreapta trebuie să stea la masă", a mai spus fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Roberta Anastase a mai afirmat că alegerile europarlamentare reprezintă "un test" pentru fiecare dintre partidele de dreapta şi că după acest test fiecare va şti "cu ce zestre electorală merge la negocieri".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici