Anastase: În coaliţie nu s-a luat nicio decizie privind trecerea CNAS la Ministerul Sănătăţii. Se fac evaluări

Prim-vicepreşedintele PDL, Roberta Anastase, a declarat pentru MEDIAFAX că membrii coaliţiei nu au luat miercuri nicio decizie privind trecerea CNAS la Ministerul Sănătăţii, precizând că sunt în curs o serie de evaluări a diverselor variante.

150 afișări
Imaginea articolului Anastase: În coaliţie nu s-a luat nicio decizie privind trecerea CNAS la Ministerul Sănătăţii. Se fac evaluări

Roberta Anastase (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Nu am luat încă nicio decizie (privind trecerea CNAS la Ministerul Sănătăţii - n.r.). Suntem în faza în care facem un set de evaluări a diverselor variante. Încercăm să construim evaluări obiective, fără patimi", a declarat Roberta Anastase.

Ea a precizat că nu s-a pus problema ca UDMR să mai ceară conducerea vreunui alt minister.

Preşedintele PDL, Emil Boc, s-a întâlnit, marţi seară, la sediul partidului, cu mai mulţi lideri democrat-liberali, potrivit vicepreşedintelui Elena Udrea fiind discutate subiecte precum trecerea CNAS la Ministerul Sănătăţii, alegerile parţiale, dar şi "ce glume a mai făcut opoziţia".

Întrebată despre trecerea CNAS la Ministerul Sănătăţii, aşa cum ar dori UDMR, Udrea a spus, la B1 TV, că acesta a fost subiect de discuţie, însă "se va tranşa mâine (miercuri - n.r.), în discuţia coaliţiei".

"Nu este neapărat o pretenţie a UDMR, subiectul apartenţei sau nu a Casei de Asigurări la Ministerul Sănătăţii a pornit de la primul-ministru, care a cerut o evaluare, şi comparativă cu felul în care este organizat sistemul în alte ţări europene şi aşa s-a ajuns la ideea că poate ar fi mult mai bine dacă ar fi în acelaşi loc, dacă şi Casa ar fi în coordonarea ministrului Sănătăţii. Se va decide mâine (miercuri - n.r.), nu a fost un subiect important şi nici nu e o problemă pentru coaliţie", a adăugat Udrea. Vicepreşedintele PDL a precizat că premierul a dorit să ştie dacă exemple de succes din alte ţări arată că cele două instituţii funcţionează mai bine separat sau împreună.

Elena Udrea a menţionat totodată, referitor la desemnarea unui nou ministru al Sănătăţii, după demisia lui Cseke Attila, că UDMR ar urma să facă o propunere în cursul acestei săptămâni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici