Anastase: Procedurile parlamentare în cazul Ridzi continuă

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat, joi, că procedurile parlamentare în cazul Ridzi vor continua şi plenul va discuta în sesiunea extraordinară acest subiect indiferent dacă Parchetul ICCJ va trimite sau nu solicitarea de începere a urmăririi penale a fostului ministru.

8 afișări
Imaginea articolului Anastase: Procedurile parlamentare în cazul Ridzi continuă

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Anastase a precizat pentru MEDIAFAX că atunci când procurorul general Laura Codruţa Kovesi va decide să trimită Camerei Deputaţilor cererea de începere a urmăririi penale a fostului ministru al tineretului Monica Iacob Ridzi, aceasta va fi discutată în Biroul Permanent care, procedural, urmează să o trimită comsiei juridice. Comisia juridică va întocmi un raport pe această temă, iar plenul Camerei Deputaţilor va vota solicitarea de începere a urmăririi penale, a arătat Anastase, adăugând că, în acest timp, procedurile parlamentare referitoare la raportul comisiei de anchetă în cazul Ridzi continuă.

"Procedurile parlamentare aflate în curs merg în continuare. Avem şi noi procedurile noastre, care nu se opresc după o declaraţie de la televizor. Este un raport al comisiei de anchetă adoptat, iar, din punct de vedere procedural, acesta trebuie discutat în plenul Camerei. Oricum şi partea care priveşte aspectul penal din raportul comisiei de anchetă merge la comisia juridică, dacă plenul aprobă proiectul de hotărâre care asumă concluziile raportului respectiv", a explicat Roberta Anastase.

Ea a arătat că la comisia juridică va merge şi solicitarea făcută de PNL, iar această comisie va întocmi un raport cu toate aspectele. "Este de văzut dacă vine scrisoarea procurorului general privind cererea de începere a urmăririi penale, sau dacă Parlamentul va cere procedural începerea urmăririi penale", a adăugat Anastase.

Vicepreşedintele comisiei juridice, Florin Iordache (PSD) a declarat pentru MEDIAFAX că atunci când procurorul general va trimite Camerei cererea de începere a urmăririi penale a lui Ridzi, actul va merge la Biroul Permanent, care va decide discutarea în comisia juridică.

"Dacă ea este întemeiată (cererea de începere a urmăririi penale a lui Ridzi – n.r.), comisia juridică dă aviz de începere a urmăririi penale sau dacă nu este întemeiată, comisia dă aviz negativ, iar apoi va merge în plen", a explicat Iordache.

El a apreciat că este posibil ca cererea procurorului general să fie discutată în comisia juridică împreună cu cererea de începere a urmăririi penale din raportul comisiei parlamentare de anchetă în cazul Ridzi.

Şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a declarat, miercuri seară, într-o emisiune la Realitatea TV, că a trimis o solicitare procurorului general pentru a începe urmărirea penală în cazul fostului ministru al Tineretului Monica Iacob Ridzi, alte şase persoane fiind învinuite în acelaşi dosar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici