Anastase: Solicitarea lui Năstase sper să fie luată în serios de toţi parlamentarii

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat, vineri, că o bucură declaraţia lui Adrian Năstase privind trimiterea dosarelor sale în instanţă, menţionând că doreşte ca această solictare să fie luată în serios de toţi parlamentarii, care să voteze, astfel, în conformitate.

15 afișări
Imaginea articolului Anastase: Solicitarea lui Năstase sper să fie luată în serios de toţi parlamentarii

Anastase: Solicitarea lui Năstase sper să fie luată în serios de toţi parlamentarii (Imagine: Mediafax Foto)

"Mă bucură declaraţia lui Adrian Năstase, cu atât mai mult cu cât contez mult ca această declaraţie să fie luată în serios de absolut toţi parlamentarii şi să voteze în plenul Parlamentului în sensul solicitării domnului Adrian Năstase, pentru ca aceste dosare să-şi urmeze cursul firesc în instanţă, fără a mai le ţine blocate în această instituţie care nu are atribuţii să judece pe fond astfel de cazuri", a susţinut, la Palatul Parlamentului, Roberta Anastase.

În ceea ce priveşte contestaţia social-democraţilor, care cer reluarea şedinţei Comisiei Juridice de miercuri, în care s-a decis respingerea cererii de începere a urmării penale a lui Năstase, Anastase a menţionat că cererea PSD va fi dezbătută în Biroul Permanent, existând o contestaţie în acest sens.

"Procedura merge mai departe. Din câte am înţeles în Comisie, a fost un vot de respingere a începerii urmăririi penale, deci practic de întoarcere a acestor dosare şi a-şi urma procedura firească în instanţă. Acest raport de respingere, conform procedurii, intră în plenul Parlamentului, deci ajungem de fapt şi de drept să discutăm acest subiect în plen", a spus Anastase.

Deputatul PSD Adrian Năstase a declarat, vineri, la o dezbatere pe tema modificării Constituţiei, că va solicita Parlamentului să recomande trimiterea dosarelor sale în instanţă.

Citeşte şi:

Comisia juridică nu va solicita Camerei urmărirea penală a lui Năstase

Năstase cere Parlamentului să îi trimită dosarele în instanţă

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici