Anca Boagiu, o nouă propunere în PDL de candidat la preşedinţia Senatului

Preşedintele PDL Diaspora, William Brânză, a declarat joi că în BPN al partidului se va decide prin vot asupra candidatului PDL pentru preşedinţia Senatului, dar că el crede că mari şanse le-ar avea ministrul Anca Boagiu pentru acest post.

380 afișări
Imaginea articolului Anca Boagiu, o nouă propunere în PDL de candidat la preşedinţia Senatului

Anca Boagiu (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Nu am avut o discuţie clară în BPN al PDL pe cine vom desemna. În mod cert, această decizie politică o vom adopta în baza propunerilor şi numai prin vot, dar cred că mari şanse ar putea avea doamna ministru Anca Boagiu", a spus Brânză, răspunzând unei întrebări.

El a arătat că vor fi şi alte propuneri de senatori care au dat dovadă de echilibru şi experienţă.

"Desigur, vor fi şi alte propuneri pentru că avem senatori care au dat dovadă de mult echilibru şi experienţă", a adăugat William Brânză.

Până acum, numele invocate din partea PDL ca posibili candidaţi la funcţia de preşedinte al Senatului au fost Vasile Blaga, Radu Berceanu şi Petru Filip.

Plenul Senatului a aprobat miercuri hotărârea de încetare a mandatului lui Mircea Geoană în funcţia de preşedinte al acestui for legislativ cu 112 voturi "pentru", 5 abţineri şi 2 voturi "împotrivă". Votul a fost secret, fiind exprimat electronic.


Ulterior, Petru Filip (PDL) a fost desemnat preşedinte interimar al Senatului până la alegerea unui nou preşedinte.

Luni dimineaţă, coaliţia urmează să discute despre desemnarea unui candidat comun la preşedinţia Senatului, în condiţiile în care PDL a susţinut că funcţia trebuie să îi revină însă şi UDMR a evocat posibilitatea de a revendica postul.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici