Anchetă asupra europarlamentarei belgiene Assita Kanko: îşi trimitea asistenţii la cumpături şi îi punea să aibă grijă de copii

Cei trei foşti colaboratori vorbesc despre o „cultură a fricii” care prinsese rădăcini în cadrul echipei sale, cazul fiind inclus la violenţă psihologică.

4529 afișări
Imaginea articolului Anchetă asupra europarlamentarei belgiene Assita Kanko: îşi trimitea asistenţii la cumpături şi îi punea să aibă grijă de copii

Violenţa psihologică împotriva asistenţilor parlamentari. Pentru Assita Kanko, europarlamentarul belgian al conservatorilor (ECR), UE demarează ancheta, iar lucrurile par serioase.

O decizie luată în urma unei plângeri care a fost depusă în noiembrie 2022. Potrivit regulilor Parlamentului European, deschiderea unei anchete înseamnă că problema a fost deja supusă unor evaluări preliminare iniţiale, pentru a stabili temeinicia plângerii şi existenţa motivelor de a continua. Instituţia a fost deja zguduită de scandalul Qatargate, care s-a lăsat cu arestarea Evei Kaili.

Prin urmare, Parlamentul European doreşte să facă lumină asupra unei poveşti care riscă să întunece şi mai mult percepţia asupra instituţiei.

Assita Kanko, o belgiană flamandă, a fost aleasă în 2019 şi, de la începutul mandatului, avea 13 asistenţi, când, prin regulament intern, nu putea avea mai mult de 3, la Bruxelles. 

Sub anonimat, 3 foşti asistenţi povestesc despre telefoane primite în weekend, în zilele libere, în miezul nopţii şi dimineaţa devreme. Există, de asemenea, acuzaţii de sarcini personale încredinţate angajaţilor săi, precum cumpărături de alimente sau chiar babysitting. Cei trei foşti colaboratori vorbesc despre o „cultură a fricii” care prinsese rădăcini în cadrul echipei sale.

Persoana în cauză confirmă presei belgiene că ancheta este în desfăşurare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici