Andrei Baciu: Deblocăm criza din sănătate. Cât câştigă un director al CNAS

Un director din Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), care întocmeşte şi gestionează un buget de 56 de miliarde de lei câştigă cu 6.000 de lei mai puţin ca un director la o agenţie de mediu, spune Andrei Baciu, preşedinte CNAS, care a spus că luni va fi deblocată criza din Sănătate.

3720 afișări
Imaginea articolului Andrei Baciu: Deblocăm criza din sănătate. Cât câştigă un director al CNAS

Andrei Baciu: Deblocăm criza din sănătate. Cât câştigă un director al CNAS

PNL a decis să pună pe ordinea de zi şi să voteze, luni, proiectul de lege care este revendicat de sindicatele din CNAS şi din casele judeţene de asigurări de sănătate, pentru majorarea salariilor din sistem.

„Prin acest demers, se deblochează, de fapt, criza din domeniul sănătăţii. Chiar înainte de declaraţii am discutat şi cu reprezentanţii sindicatelor şi practic, odată cu adoptarea acestui proiect de lege de către Parlamentul României solicitările sindicaliştilor sunt rezolvate şi acţiunea de protest – din ceea ce mi-a fost comunicat – va fi întreruptă, astfel că activitatea va continua, criza fiind deblocată”, a spus Andrei Baciu, preşedintele CNAS.

Potrivit acestuia, demersul nu pune presiune pe bugetul de stat, bugetul fiind unul din interiorul fondurilor alocate către CNAS.

De asemenea, Baciu a precizat că odată cu votul pentru acest proiect de lege se soluţionează o „nedreptate care îi afectează pe profesioniştii din domeniul asigurărilor sociale din sănătate”.

„E important de precizat că iniţierea acestui proiect de lege datează din luna iunie, a fost pus pe ordinea de zi de mai multe ori, dar din mai multe motive a fost retras. Practic, nu este un demers care a luat fiinţă acum, este un demers care trenează de mai multe luni de zile. Ceea ce se întâmplă azi este un act de dreptate, reparând această nedreptate la care sunt supuşi profesioniştii din sănătate. Un director din CNAS care întocmeşte şi gestionează un buget de 56 de miliarde de lei câştigă cu 6000 de lei mai puţin decât un director de la o agenţie de mediu. Evident că responsabilitatea este gigantică, incomparabilă”, a mai spus Baciu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici