Andronescu: Nu cred că este potrivită asumarea răspunderii pe legile educaţiei

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a afirmat, luni, înaintea BPN al PSD, că va trimite, luni, proiectul legii educaţiei la rectori, inspectorate şcolare şi sindicate, în vederea unei dezbateri publice.

18 afișări
Imaginea articolului Andronescu: Nu cred că este potrivită asumarea răspunderii pe legile educaţiei

Andronescu: Nu cred că este potrivită asumarea răspunderii pe legile educaţiei (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Andronescu a spus că va avea, marţi, încă o discuţie cu sindicatele pentru finalizarea proiectului de lege, care ar urma să intre apoi în dezbatere publică.

Întrebată în cât timp estimează că acesta ar putea deveni lege, ea a răspuns: "E greu de spus, pentru nu sunt eu decidentul. Parlamentul este cel care decide în legătură cu transformarea proiectului în lege şi Guvernul decide cânt îl trimite la Parlament".

Andronescu a spus că nu consideră "potrivit" ca, după o dezbatere publică, Guvernul să îşi asume răspunderea pe acest proiect.

Guvernul îşi asumă răspunderea în Parlament, în 2 septembrie, pe legea salarizării unice, pe legea restructurării agenţiilor, legea privind cumulul pensie-salariu, precum şi pe legile educaţiei, a anunţat, luni, după şedinţa coaliţiei, premierul Emil Boc, care a precizat că PSD nu a avut obiecţii majore.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici