Andronescu: Remanierea lui Nica este un gest politic

Ministrul PSD al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, luni, înaintea BPN, că gestul premierului de a-l remania pe ministrul Internelor, Dan Nica, este un gest politic fără legătură cu realitatea.

22 afișări
Imaginea articolului Andronescu: Remanierea lui Nica este un gest politic

Andronescu: Remanierea lui Nica este un gest politic (Imagine: Mecdiafax Foto/Octav Ganea)

Andronescu a spus că regretă că politica începe să nu mai aibă niciun fel de legătură cu nevoile lumii reale.

"Este fără îndoială un gest politic. L-am urmărit pe Dan Nica în fiecare şedinţă de Guvern, este un ministru care ştia ce are de făcut, îşi gestiona bine domeniile. Parcă gestul acesta nu are legătură cu realitatea", a adăugat ea.

Întrebată cum ar trebui să reacţioneze PSD la decizia premierului de a-l înlocui din funcţie pe Dan Nica, Andronescu a răspuns: "Acum sper să reacţioneze cu înţelepciune".

Premierul Emil Boc a declarat, luni, că a informat coaliţia despre intenţia de remaniere a ministrului de Interne, Dan Nica.

El a menţionat, pentru a explica decizia, situaţia proastă legată de siguranţa cetăţeanului şi i-a reproşat ministrului declaraţiile despre închirierile de autobuze la prezidenţiale.

Boc a spus că cere PSD să nominalizeze în 24 de ore un înlocuitor pentru funcţia de ministru de Interne.

Premierul a spus că în Programul de guvernare se menţionează ca sarcină pentru ministrul Administraţiei şi Internelor creşterea gradului de siguranţă şi protecţie pentru cetăţeni. El a adăugat că "din nefericire", siguranţa cetăţenilor s-a deteriorat grav în ultima perioadă.

"Oamenii se simt ameninţaţi pe stradă şi nu numai, rata infracţionalităţii a crescut cu cel puţin 13 la sută anul acesta, în comparaţie cu anul trecut. Strada a fost scăpată de sub control, s-au înmulţit infracţiunile de violenţă şi, mai ales, infracţiunile pe care nu le-am avut până în momentul de faţă - jaf, jaf armat şi alte infracţiuni de acest fel. De aceea, avem nevoie de un nou impuls în ceea ce priveşte recâştigarea încrederii cetăţenului în ce înseamnă administrarea statului şi protecţia acestuia. Avem nevoie de a câştiga bătălia cu strada şi a reda siguranţa cetăţeanului", a spus Boc.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, luni, că premierul Boc a propus, în coaliţie, ca ministrul de interne, Dan Nica (PSD), să fie înlocuit, cu titlu interimar, de Vasile Blaga, actual ministru PDL al Dezvoltării, susţinând că acest lucru denotă "disperarea" lui Traian Băsescu.

Potrivit regulamentului privind funcţionarea coaliţiei la nivel central, primul-ministru poate propune, motivat, revocarea unui ministru numai după consultarea prealabilă a conducerii celeilalte părţi şi cu informarea, în aceleaşi condiţii, a BPCC.

Funcţia de ministru de Interne ar reveni în continuare PSD, în protocol stipulându-se clar că partea care nu deţine funcţia de prim-ministru are drept de primă opţiune pentru una dintre celelalte funcţii de membru al Guvernului, iar PSD a ales ca primă opţiune portofoliul de la MAI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici