Andronescu: Să lăsăm la o parte orice dispute în interior. Populaţia are alte aşteptări de la PSD

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu s-a declarat miercuri pentru încetarea "oricăror dispute" în cadrul partidului, ea subliniind că populaţia României are alte aşteptări de la formaţiunea social-democrată.

150 afișări
Imaginea articolului Andronescu: Să lăsăm la o parte orice dispute în interior. Populaţia are alte aşteptări de la PSD

Ecaterina Andronescu (Imagine: Dragos Bota/Mediafax Foto)

"Eu cred că populaţia României are alte aşteptări de la noi şi cred că noi către aceasta trebuie să ne concentrăm şi cred că trebuie să lăsăm la o parte orice fel de dispute în interior, pentru că lumea nu aşteaptă aceste dispute, lumea aşteaptă să ieşim cu proiecte şi să ieşim cu acţiuni concrete, în aşa fel încât anul viitor să putem câştiga alegerile", a spus ea.

Andronescu a făcut aceste declaraţii întrebată dacă procedura de înlocuire a preşedintelui Senatului, Mircea Geoană, ar trebui să fie oprită, aşa cum susţin Adrian Năstase şi Ion Iliescu, sau ar trebui să fie continuată.

Ecaterina Andronescu se numără printre cei cinci senatori care s-au abţinut luni la votul din grupul parlamentar privitor la înlocuirea lui Mircea Geaonă din funcţia de preşedinte al Senatului.

BPN al PSD a decis luni înlocuirea lui Mircea Geoană în funcţia de preşedinte al Senatului cu Titus Corlăţean. Imediat după şedinţa BPN în care decizia a fost luată, în absenţa lui Geoană şi cu doar un vot împotrivă, Victor Ponta a mers la grupul PSD din Senat. La reuniunea grupului, la care a fost prezent şi Geoană, decizia a fost din nou supusă la vot, fiind înregistrate 24 de voturi "pentru", cinci abţineri şi niciun vot împotrivă.

După şedinţa grupului, Mircea Geoană a declarat că decizia este "pripită şi nejustificată", că aceasta face rău partidului şi este determinată de "interese meschine". Geoană a apreciat că decizia conducerii PSD reprezintă "o greşeală strategică", pentru că aceasta va duce la pierderea de către social-democraţi a poziţiei de preşedinte al Senatului. El a adăugat că, de fapt, "va fi oferită pe tavă" această funcţie puterii.

Ion Iliescu şi Adrian Năstase au anunţat marţi, la prânz, că PSD nu va mai solicita revocarea lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului, întrucât partidul riscă să piardă şefia Senatului.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că Adrian Năstase şi Ion Iliescu au exprimat opinii personale când au afirmat că PSD nu va insista pentru revocarea lui Mircea Geoană de la şefia Senatului, decizia partidului fiind alta.

Mircea Geoană ar putea înfiinţa un nou partid de stânga dacă va fi exclus din PSD, varianta unei înscrieri în UNPR fiind improbabilă, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse apropiate preşedintelui Senatului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici