ANI l-a găsit pe primarul Sectorului 5 în conflict de interese administrativ

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat starea de conflict de interese în cazul primarului Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

911 afișări
Imaginea articolului ANI l-a găsit pe primarul Sectorului 5 în conflict de interese administrativ

ANI l-a găsit pe primarul Sectorului 5 în conflict de interese administrativ

În exercitarea atribuţiilor de primar, a emis şi a semnat dispoziţia de numire a ginerelui său (afin de gradul I) în calitate de membru al Comisiei pentru vânzarea spaţiilor comerciale sau de prestări servicii care cad sub incidenţa Legii nr. 550/2002, anunţă ANI.

De pe urma acestui fapt a obţinut un folos material (venituri încasate în anii 2021 şi 2022) în valoare totală de 109.520 lei.

„Astfel, persoana evaluată a încălcat dispoziţiile art. 70 şi 71 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu prevederile art. 5, lit. f) şi art. 228, alin. 1, lit. a) din O.U.G. nr. 57/2019”, adaugă ANI.

ANI precizează că Piedone nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici