Antonescu: Am luat act de declaraţia lui Patriciu, mă va vota probabil

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni seara, la Realitatea Tv, că îi mulţumeşte lui Patriciu pentru declaraţia de susţinere, menţionând însă că nu se bazează pe sprijinul omului de afaceri, pentru că opţiunea acestuia sau potenţa financiară nu sunt decisive referitor la şefia PNL.

16 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Am luat act de declaraţia lui Patriciu, mă va vota probabil

Antonescu: Am luat act de declaraţia lui Patriciu, mă va vota probabil (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

Întrebat dacă se bazează la Congres pe sprijinul lui Patriciu, Crin Antonescu a replicat că nu s-a bazat pe şi nu a câştigat datorită sprijinului omului de afaceri nici la Congresul din 2009, menţionând că Dinu Patriciu nu a dat mai mult decât un vot.

"Nici la Congresul trecut, când am devenit preşedinte, nu m-am bazat şi nu am câştigat datorită sprijinului lui Dinu Patriciu, care nu a avut mai mult decât un vot. Situaţia este asemănătoare şi acum, nu ştiu dacă Patriciu va participa la congres, dacă va fi delegat sau nu. Probabil că dacă va fi mă va vota. Nici nu ştiu dacă va participa la Congres, dacă va fi delegat sau nu. Probabil că dacă va fi, mă va vota. Declaraţia domniei sale am luat act de ea, îi mulţumesc, are dreptate, şi probabil că va şi vota în consecinţă", a susţinut Antonescu la Realitatea Tv.

El a precizat că "cine îşi închipuie încă că Dinu Patriciu face şi desface, pune preşedinţi, dă jos preşedinţi din PNL, se înşeală amarnic", iar "cei care propovăduiesc chestiunea asta şi afirmă ritos în scris sau pe cale orală prin diferite emisiuni de televiziune îi mint pur şi simplu pe oameni".

Întrebat dacă un candidat care are sprijinul unui om atât de potent financiar precum Patriciu într-un partid ca PNL are mai degrabă şanse să câştige sau să piardă, Antonescu a replicat: "Nu cred că opţiunea lui Dinu Patriciu este decisivă sau aş spune semnificativă".

"Evident nu aş vrea să-l jignesc pe Dinu Patriciu, e un nume categoric, în România şi implicit în PNL. Dar nu pot să vă spun cinci liberali care votează contrar opţiunii lor pentru că aşa a zis Dinu Patriciu. Nu pot să spun cinci liberali şi nu poate să spună nimeni după părerera mea, pe temei. Faptul că Dinu Patriciu e un om potent financiar cum spuneţi este adevărat, dar să ştiţi să potenţi financiar, sau în orice caz incomparabil mai potenţi financiar decât mine sunt şi domnul Cataramă, domnul Tăriceanu şi alţi domni cu care am candidat, am contracandidat. Nu în raport de potenţa financiară se decid voturile le congresele liberalilor, în general", a conchis preşedintele liberalilor.

Liberalul Dinu Patriciu a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că nu doreşte să fie activ în politică, lăsând să se înţeleagă că nu va candida pentru vreo funcţie în PNL, şi a ţinut să sublinieze că Antonescu este cel mai bun preşedinte pentru formaţiunea liberală, în acest moment.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici