Antonescu: Am verificat, nimeni din PNL, niciun lider nu a negociat cu PD

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, la finalul şedinţei BPC, că a verificat în rândul liberalilor subiectul "negocierilor cu PDL", ţinând să dea asigurări că nimeni nu a purtat vreo discuţie cu democrat-liberalii şi reiterând că partidul exclude o colaborare cu acest partid.

11 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Am verificat, nimeni din PNL, niciun lider nu a negociat cu PD

Antonescu: Am verificat, nimeni din PNL, niciun lider nu a negociat cu PD (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Deci, toate ştirile vehiculate nu au nicin fel de bază. Am verificat, ca să spun aşa, astăzi (vineri - n.r.), nimeni, nici eu, nici altcineva, niciun membru măcar al conducerii PNL nu a avut vreun mandat şi nu a purtat vreo discuţie cu PD-ul", a spus Antonescu.

Întrebat dacă a primit oferte de intrare la guvernare din partea democrat-liberalilor şi dacă au existat discuţii în acest sens, Antonescu a lăsat să se înţeleagă că au existat astfel de oferte, dar care au fost declinate în lipsa unui context de dezbatere.

"Dar dacă nu mai avem contextul, le-am negat. Nu a fost nicio discuţie. Nici eu, nici altcineva nu a discutat cu PDL această ipoteză", a spus liberalul.

El a subliniat că democrat-liberalii fac declaraţii prin care invită PNL la guvernare nu în speranţa că liberalii vor începe să stea "în cap şi cu picioarele în sus" şi să vadă lucrurile exact invers decât sunt ele, ci "probabil pentru încurajarea propriilor militanţi, parlamentari, în ideea că, probabil, când cineva se îneacă, nu s-a întâmplat, are un sentiment mai plăcut dacă se mai îneacă cu altcineva, are senzaţia că ar putea scăpa".

"Deci, o descurajez şi pe doamnaTurcan şi pe domnul Onofrei în aceste declaraţii tandre. (...) Nu s-au desfăşurat, nu se desfăşoară şi nu se pune problema să se ducă tratative între PNL şi PDL în vederea unei guvernări comune", a spus Antonescu.

El a adăugat că "orice încercare de a induce în opinia publică ideea că există o parte bună sau o parte mai puţin rea a PD, că există un ferment de reformă în interiorul acestui partid nu poate fi credibilă pentru PNL".

În ceea ce priveşte intrarea la guvernare a PSD doar în condiţiile în care social-democraţii ar urma să deţină funcţia de premier, preşedintele PNL şi-a exprimat convingerea că principala problemă este "găsirea elementelor comune ale unui program de guvernare care să răspundă nevoilor cetăţenilor", imediat după căderea Guvernului Boc, dar a precizat, totodată, că PNL nu susţine o formulă în care premierul să aparţină PSD şi menţionând că, în opinia PNL, varianta cea mai bună pentru acest moment rămâne ideea unui Guvern de tehnocraţi.

Pe de altă parte, Antonescu a reluat ideea că, în cazul în care Traian Băsescu ar refuza din nou un premier din partea majorităţii, "procedurile de suspendare pot fi aplicate".

"Deci, dacă o majoritate din Parlamentul României se hotărăşte să pună capăt dezmăţului şi nenorocirii Guvernului PD, Guvernului Boc şi reuşeşte să contureze varianta, dă jos Guvernul Boc, merge la preşedinte, îi spune: asta e expresia voinţei parlamentare, majoritare. Scrie foarte clar în Constituţie de unde emană Guvernul - nu de la voinţa preşedintelui şi, dacă preşedintele face ce a făcut în această toamnă, procedurile de suspendare sunt binecunoscute şi pot fi aplicate", a conchis Antonescu.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, la Mamaia, şi înainte de şedinţa BPC, că nu poartă negocieri cu democrat-liberalii nici pe faţă, nici pe ascuns, precizând că ipoteza unei guvernări comune cu PDL este exclusă.

Întrebat dacă negociază pe ascuns cu PDL, liderul liberalilor a precizat că nu există niciun dram de adevăr în ştirea privind iniţierea unor negocieri cu reprezentanţii partidului de guvernământ şi a susţinut că ipoteza unei guvernări comune cu democrat-liberalii este exclusă.

Liderul liberal Crin Antonescu a precizat şi joi seară, printr-un comunicat, că PNL nu susţine niciun fel de negociere cu PDL pentru intrarea la guvernare alături de acest partid, respingând din nou posibilitatea unei colaborări între cele două formaţiuni.

"Între noi şi partidul responsabil de situaţia economică dezastruoasă a României, între noi şi o grupare care, printr-un comportament specific triburilor sau găştilor mafiote, a discreditat în ochii românilor însăşi ideea de democraţie, nu poate exista vreo formă de colaborare", se arăta în comunicat.

Reacţia lui Antonescu a venit după ce site-ul Hotnews a scris, citând surse apropiate discuţiilor, că liberalii ar negocia de la începutul lunii august cu lideri PDL din eşalonul doi o eventuală intrare la guvernare, că s-ar fi discutat la nivel parlamentar, dar că "nu s-a bătut nimic în cuie". Hotnews scria că la negocieri ar fi participat, din partea PNL, Crin Antonescu şi Dan Radu Ruşanu, iar de la PDL parlamentari şi lideri din teritoriu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici