Antonescu: Avem şansa să trecem în turul doi, institutele de sondare manipulează

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, duminică, după ce rezultatele exist-poll-urilor l-au plasat pe locul trei în cursa prezidenţială, că încă există şansa de a trece în turul doi, recomandând liberalilor să continue numărătoarea paralelă şi acuzând institutele de sondare de manipulare.

18 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Avem şansa să trecem în turul doi, institutele de sondare manipulează

Antonescu: Avem şansa să trecem în turul doi, institutele de sondare manipulează (Imagine: Mediafax Foto)

"Îi rog pe reprezentanţii mei şi ai PNL la urne să nu ia în seamă aceste sondaje încă o dată mincinoase, sfruntat mincinoase, pentru care cineva va trebui să dea seamă în faţa opniei publice. Îi rog să nu le facă jocul, să nu fie demoralizaţi, să stea să numere voturile. Avem şansa de a trece în turul doi. Rezultatul alegerilor nu e dat de Vântu, nu e dat de Voiculescu, în complicitate cu Traian Băsescu, ci e dat de votul miilor de oameni care stăteau la cozi interminabile în secţiile de votare în marile oraşe încă la ora 21.00", a susţinut Crin Antonescu.

Candidatul PNL a spus că este fericit pentru faptul că a reuşit să dea un semnal românilor de bun-simţ care au dreptul şi posibilitatea de a hotărî soarta României, lipsit fiind de mijloacele pe care "cei doi abonaţi ai puterii politice din România", Traian Băsescu şi Mircea Geoană, le-au avut.

"Vom număra la noapte voturile şi vom vedea dacă rezistăm până la capăt acestor presiuni, vom vedea că votul dumneavoastră este mult mai puternic decât manipulările domnului Băsescu, domnului Vântu, domnului Vouiculescu. Dumnezeu să ne ajute, vom număra aceste voturi şi le cer celor care cu institutele de sondare a opiniei publice şi-au bătut joc în această seară de votul exprimat de români să plece din viaţa publică dacă rezultatele numărătorii vor infirma aceste mizerii de sondaje care s-au bătut până în ultima clipă pentru a falsifica votul românilor".

El a mai ţinut să-i transmită lui Mircea Geoană că era "cam trist" pentru un rezultat aşa de bun, la fel de trist fiind şi Victor Ponta şi precizând că, indiferent cine va câştiga această competiţie, liberalii au luptat cinstit.

"Domnului Geoană îi spun că era cam trist pentru un rezultat aşa de bun. La fel de trist era şi domnul Ponta. Indiferent cine va câştiga această competiţie, noi am luptat cinstit. Am luptat cu oameni care au venit de bună voie la vot, cu oameni care nu au venit cu autobuzele, microbuzele, ci cu oameni care au venit pentru că au simţit că soarta României, după 20 de ani, stă şi în mâna lor. (...) Noi vom avea un cuvânt de spus în România, indiferent de rezultatul măsurat de ei", a mai spus Crin Antonescu, solicitându-le din nou celor de la urne să-şi facă dotoria până la capăt în această noapte.

El a ţinut să mulţumească românilor şi mai ales tinerilor care au ieşit la vot după multă vreme şi au votat împotriva "propagandei descurajante" a contracandidaţilor săi.

"Mulţumesc compatrioţi, mulţumesc tuturor românilor care astăzi au ieşit la vot. Vă mulţumesc din suflet. Poate că nu am sperat niciunii dintre noi ca la turul I al alegerilor prezidenţiale atât de mulţi români vor ieşi la vot, împotriva sondajelor, împotriva comentariilor, împotriva propagandei descurajante. Le mulţumesc tuturor celor care din sate până în marile oraşe au venit azi la vot. A fost o prezenţă record şi vreau să ştiţi cu toţii că la ora 19.00, atunci când institutele de sondare şi-au încheilat chipurile conturile, circa un milion de români se aflau încă în aşteptarea exercitării dreptului de vot. Le mulţumesc în special celor tineri, studenţilor, care pentru prima dată după mulţi ani vin la vot", a spus Antonescu.

În plus, Crin Antonescu a apreciat că, prin acest vot, românii au arătat că se poate ca voinţa lor să fie ascultată în România "împotriva maşinilor de propagandă", adăugând că nu vrea să comenteze "manipularea uriaşă pe care aceleaşi institute de sondare ale opiniei publice, care au minţit în tot timpul campaniei electorale, o fac şi în această seară".

"La orele 17,00, INSOMAR dădea între mine şi Mircea Geoană 25-25%, CSOP 26 Mircea Geoană, 24 eu, CCSB 26-25. Domnule Vântu, domnule Voiculescu sfidaţi voinţa atâtor români, vă bateţi joc de dreptul pe care astăzi atâţia români, mai ales tineri, au vrut să şi-l exprime. Zeci de mii de oameni nu vor mai apuca să voteze probabil, în vreme ce autobuzele lui Băsescu şi ale lui Geoană au votat dis-de-dimineaţă. Cozi cu oameni care voiau să voteze au fost până la ora 21.00 în marile oraşe ale României. Marile oraşe au ieşit la vot şi le mulţumesc. Suntem cu adevărat oameni care ne spunem cuvântul în România şi vă mulţumesc tuturor pentru acest lucru", a adăugat Antonescu.

El a precizat că va spune luni, după numărarea voturilor, calea de urmat a liberalilor.

"Mâine (luni-nr), după numărătoarea voturilor, vă vom spune ce avem de făcut mai departe. Avem de ales în România calea bună, calea care să ne despartă definitiv de mizeriile a două decenii în care oameni ca Traian Băsescu, Mircea Geoană, ca Viorel Hrebenciuc, Sorin Ovidiu Vântu, ca domnul Voiculescu, ca domnii profesori din toate partidele trebuie să închidă definitiv activitatea", a conchis Antonescu.

Traian Băsescu şi Mircea Geoană vor intra în cel de-al doilea tur de scrutin pentru prezidenţiale, ei obţinând, potrivit sondajelor publicate, duminică seară, de TVR, Antena 3, Realitatea TV şi B1Tv, primele două locuri în primul tur.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici