Antonescu: Băsescu ar fi trebuit să ceară demisia lui Anastase, iar lui Boc demiterea lui Udrea

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, duminică, că Traian Băsescu ar fi trebuit să ceară demisia preşedintei Camerei, pentru obstrucţionarea Comisiei Udrea, iar premierului demiterea Elenei Udrea, invocând posibilitatea ca PNL să ceară revocarea lui Anastase, la începutul sesiunii parlamentare.

16 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Băsescu ar fi trebuit să ceară demisia lui Anastase, iar lui Boc demiterea lui Udrea

Antonescu: Băsescu ar fi trebuit să ceară demisia lui Anastase, iar lui Boc demiterea lui Udrea (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Ministrul Turismului, Elena Udrea (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

"Preşedintele ar fi trebuit să ia poziţie fermă, clară, fără echivoc în faţa faptului că un ministru al României refuză să respecte legea, mă refer la doamna ministru Udrea, la atitudinea domniei sale faţă de comisia parlamentară de anchetă legată de activitatea domniei sale şi activitatea ministerului pe care îl conduce. Ori preşedintele ar fi trebuit, pe de o parte, să ceară primului-ministru să o dea afară pur şi simplu pe doamna ministru, care îşi permite să procedeze în acest fel într- un stat democratic, ar fi trebuit în al doilea rând să ceară demisia doamnei preşedinte a Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, pentru modul în care blochează sau încearcă să blocheze o anchetă parlamentară, o anchetă a forului pe care domnia-sa îl reprezintă, şi într-un anumit fel îl conduce", a susţinut Antonescu.

Întrebat dacă deputaţii liberali vor cere începutul sesiunii revocarea din funcţie a Robertei Anastase, liderul PNL a menţionat că "este posibil şi acest lucru".

 Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase

"Vom discuta la sfârşitul acestei săptămâni, temele mari de agendă pentru sesiunea parlamentară care începe la 1 septembrie, şi e posibil să luăm în discuţie şi acest lucru. Important este însă acum ce trebuia să facă, după părerea mea, preşedintele statului, nu grupurile parlamentare", a spus Antonescu.

Întrebat dacă va negocia şi cu PSD pe acest subiect, liderul liberalilor a menţionat că revocarea lui Anastase nu e un subiect de negociat, precizând că PSD va trebui să vină cu o poziţie clară faţă de Anastase şi Udrea.

"Eu cred că PSD-ul şi în privinţa doameni Anastase, şi în privinţa domanei Udrea trebuie să se hotărască la o poziţie foarte clară. Pe de-o parte, PSD a votat pentru înfiinţarea acestei comisii de anchetă şi pe de altă parte sunt colegi de guvernare cu un ministru care îşi bate joc de Parlament şi de Comisia de anchetă în care partidul acesta, PSD este reprezentat. Eu cred că din două una şi vom vedea. Nu e un subiect de negociere, vom vedea dacă vom vedea vreodată o poziţie clară a PSD", a spus Antonescu.

În plus, liberalul a criticat şi lipsa de reacţie a şefului statului privind înregistrările ilegale efectuate la comisia Udrea.

"Preşedintele ar fi trebuit să fie acela care să se alarmeze în faţa situaţiei că în Parlmentul României există înregistrări ilegale şi nu se ştie şi asta nu deranjează pe nimeni cine le face", a conchis Antonescu.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici