Antonescu: Băsescu dovedeşte încă o dată duplicitate, complicitate şi ipocrizie

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a criticat dur, miercuri, declaraţiile şi atitudinea preşedintelui Băsescu în cazul Ridzi, acuzându-l de duplicitate, complicitate şi ipocrizie şi cerându-i să precizeze care sunt oamenii politici care au făcut tranzacţii pe ştiri.

14 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Băsescu dovedeşte încă o dată duplicitate, complicitate şi ipocrizie

Antonescu: Băsescu dovedeşte încă o dată duplicitate, complicitate şi ipocrizie (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Domnul preşedinte Traian Băsescu, într-un mod stupefiant, la care recunosc că nu mă aşteptam nici măcar eu, care nu mă aştept la multe lucruri bune din partea preşedintelui, a dovedit încă o dată duplicitate, complicitate şi toleranţă pentru un sistem pe care domnia sa a încercat să-l descrie cu totul parţial şi tendenţios şi a mai dovedit încă o dată domnul preşedinte foarte multă demagogie şi ipocrizie", a spus Antonescu.

El a afirmat că Băsescu "nu s-a delimitat în mod explicit" de ceea ce a făcut Monica Iacob Ridzi în calitate de ministru. Liderul PNL i-a cerut şefului statului să-şi asume responsabilitatea "pentru clanul său".

"A spus cum am spus şi eu şi alţii despre cazul Ridzi, că nu e decât vârful icebergului. Domnul preşedinte ar trebui să vorbească de restul icebergului şi ar trebui să-şi asume responsabilitatea că acest iceberg înseamnă, de fapt, sistemul clanului său, protejaţilor săi, că, până una alta, dovedite sunt fapte ale unei persoane care face parte din anturajul politic al domniei sale şi al familiei domniei sale", a precizat liberalul.

Dacă ştia aceste lucruri trebuia să ia măsuri atunci

El a spus că preşedintele Băsescu "ar avea datoria să spună ce alţi oameni politici au mai făcut asemenea tranzacţii ilegale cu presa, cine sunt, căror partide politice aparţin, cine sunt cei care au făcut aceste tranzacţii". Antonescu l-a criticat pe Băsescu pentru că a preferat mai de grabă să atace presa şi politicienii.

"Ne spune că ştia că se întâmplă lucruri necurate încă dinainte de 29 mai. (...) Dacă ştia aceste lucruri trebuia să ia măsuri atunci, trebuia să ne spună public atunci ce ne-a spus ieri şi ne-a spus ieri cu cu jumătate de măsură. Încă o dată preşedintele Băsescu preferă să arunce o pată asupra tuturor oamenilor politici, ca şi cum toţi ar fi făcut asemenea tranzacţii şi noi nu ştim deocamdată decât de Monica Iacob Ridzi, membră a PDL, apropiată politic a domnului Băsescu şi a domnişoarei Elena Băsescu", a menţionat Crin Antonescu.

El a mai spus că Băsescu ar trebui să "distingă între presă jurnalişti şi eventual patronii de presă".

Preşedintele Traian Băsescu a acuzat, marţi, la ceremonia de învestire a noului ministru al Tineretului, o înţelegere "murdară" legată de difuzarea gratuită a unor clipuri electorale în campania pentru PE de către televiziunile comerciale în schimbul unor bani publici de la politicieni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici