Antonescu: De ce vi se pare imposibil ca acest partid să meargă de la 20 la peste 30%?

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, sâmbătă, că, în perspectiva Congresului, liberalii au de ales între a menţine o activitate lejeră sau a deveni un partid de civili, organizat, disciplinat şi unitar, menţionând că pot rămâne în PNL doar cei care cred şi doresc împlinirea obiectivelor.

26 afișări
Imaginea articolului Antonescu: De ce vi se pare imposibil ca acest partid să meargă de la 20 la peste 30%?

Antonescu: De ce vi se pare imposibil ca acest partid să meargă de la 20 la peste 30%? (Imagine: Mediafax Foto)

Liderul liberalilor a menţionat, la Conferinţa Ligii Aleşilor Locali, de la Poiana Braşov, că PNL, la nivelul conducerii centrale şi conducerilor judeţene, în toate structurile sale, are de făcut şi alte alegeri în afară de cea politică fundamentală. El a explicat că este vorba de a alege între o "activitate lejeră" şi transformarea într-un partid "organizat, disciplinat şi eficient".

"Partidul are de făcut alegerea între a continua cum suntem probabil toţi tentaţi cu activitatea noastră ceva mai lejeră, mai întoarsă spre sine însuşi, în care petrecem cu plăcere ceasuri întregi în bârfe, intrigi de partid, proiecte complicate, aşteptări, combinaţii. Toate fac parte din imaginarul şi practica politică, şi noi nu trebuie să ne pierdem dezinvoltura, liberatatea pe care o avem în raport cu militanţii altor partide. Nu doresc, şi nici nu cred că putem fi, un partid militarizat, sub niciun pretext. Suntem prin excelenţă un partid de civili, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să ne punem problema dacă facem sau nu pasul către un partid organizat, disciplinat şi eficient, capabil să acţioneze coerent, în toată libertatea, dar unitar, credibil şi deci eficient", a apreciat liberalul.

El a specificat că pentru acest lucru liberalii vor trebui să analizeze ce modificări statutare pot face, ce "modificări de altă natură" pot face, ce angajamente pot lua dacă vor să atingă obiectivul de a câştiga viitoarele alegeri şi de a fi primul partid al României, reiterând speranţa ca PNL să devină un partid de peste 30%.

"Dacă noi fără a câştiga Preşedinţia ţării, fără a intra în turul doi, de ce vi sar părea imposibil ca după trei ani în care în sfârşit domnul Băsescu şi Guvernul său vor arăta ce pot face pentru România fără să mai dea vina pe nimeni, pe Tăriceanu, pe Vosganian, pe PNL, pe oligarhi, pe PSD, de ce vi se pare imposibil ca acest partid să meargă de la 20 la peste 30%? Mie nu mi se pare imposibil şi în sensul acesta am încredere în proiectele şi opţiunile pe care le îmbărţişăm. De aceea am propus BPC şi voi propune DP să organizăm un congres la începutul lunii martie, să discutăm până atunci, şi atunci să decidem aceste mari opţiuni cu acest obiectiv", a susţinut Crin Antonescu.

Preşedintele PNL a spus, în faţa aleşilor locali, că doar cei care cred şi nu doresc intrarea la guvernare în condiţiile PNL şi câştigarea alegerilor cu scoruri de peste 30% pot rămâne cu "liberalii".

"Cred că cine crede şi doreşte aceste lucuri va rămâne cu noi, printre noi, va rămâne al nostru, şi câţi vom rămâne ne vom bate cu puteri mai mari decât dacă ne prefacem că suntem cu toţi la un loc şi de fapt nu suntem. Opţiunile trebuie să fie clare, acţiunile trebuie să fie consecvente cu aceste opţiuni, şi dacă vom face asta într-o direcţie sau alta cred că orice conducere va fi aleasă la acest congres poate garanta în teremn de contract obiective clare pentru întregul partid. Aceste obiective va menţine partidul care este viu, gata să se bată şi să reprezinte cu adevărat cetăţeni români, cu aceste proiecte, aceste opţiuni şi acest spirit vor conferi cu adecvărat unitatea eficientă a partidului", a spus Antonescu.

El a mai spus că liberalii se află în faţa unei "răscruci doctrinare" privind opţiunile majore de atitudine şi strategie politică în vederea intrării la guvernare.

"În faţa noastră e o răscruce, nu de natură docrinară, cum e la alţii, nu avem o problemă să alegem între trandafir şi măr, avem şi poate suntem singurii care beneficiem de asta, de identitate doctrinară certă pentru noi înşine şi pentru cei din afara noastră, din societate (...) Nu ne aflăm în faţa unei răscruci de dezbatere docrinară, ci în faţa unei opţiuni majore de atitudine şi strategie politică. Dorim în continuare să căutăm combinaţia cea mai convenabilă pentru a fi şi noi la putere, împreună cu alţii sau pe lângă alţii, sau asumăm azi în numele uriaşului şi justificatului capital de frustare din societatea românească, lupta pentru câştigarea alegerilor parlamentare, pentru un guvern condus de liberali", a conchis Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici