Antonescu, de ziua PNL: Suntem singurul partid autentic de dreapta de pe scena politică

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, afirmă, într-un mesaj de ziua partidului, că PNL este singurul partid autentic de dreapta pe scena politică românească, iar responsabilitatea majoră pe care o are este pe măsura forţei sale.

480 afișări
Imaginea articolului Antonescu, de ziua PNL: Suntem singurul partid autentic de dreapta de pe scena politică

Antonescu, de ziua PNL: Suntem singurul partid autentic de dreapta de pe scena politică

El aminteşte, într-un mesaj publicat online, că Partidul Naţional Liberal aniversează pe 24 mai, 138 de ani de la înfiinţare. "Partid al valorilor democratice şi pluralismului, PNL a luat fiinţă în 1875, în Piaţa Universităţii, care, un secol mai târziu, în 1989, a devenit pentru români simbolul contemporan al libertăţii. Printre fondatori s-au aflat marii liberali şi oameni de stat Ion C. Brătianu, A. G. Golescu şi Mihail Kogălniceanu", scrie Antonescu.

Potrivit lui Antonescu, PNL este cel mai vechi partid din familia liberalilor europeni. "Este singurul partid care nu şi-a schimbat numele, care nu şi-a schimbat culorile, care nu şi-a schimbat doctrina, programul, valorile şi conduita politică. PNL este singurul partid autentic de dreapta de pe scena politică românească actuală", susţine Antonescu.

El subliniază ză astăzi, Partidul Naţional Liberal este mai puternic decât oricând după 1989, iar responsabilitatea majoră pe care o are este pe măsura forţei sale.

"PNL s-a angajat să readucă economia pe un trend ascendent, să combată efectele crizei şi ale guvernărilor defectuoase din perioada precedentă, alături de partenerii săi actuali", scrie preşedintele PNL.

Potrivit acestuia, România este acum guvernată în mod responsabil şi în interesul cetăţeanului.

"România are acum o stabilitate politică incontestabilă, un guvern solid şi legitim, în care PNL este o componentă esenţială (...) Am să închei cu vorbele marelui Ion C. Brătianu, care călăuzesc şi astăzi paşii şi destinul liberalilor: «În chestiunile mari, în acelea de ordin moral care stăpânesc viitorul unei neam, de care sunt legate interesele lui supreme de onoare şi naţionalitate, nu pot fi preţuri de tocmeală, nu pot fi motive de oportunitate care să te hotărască a te compromite, coborându-te de pe tărâmul înalt şi sigur al principiilor»", scrie Antonescu.

PNL sărbătoreşte vineri, pe 24 mai, 138 de ani de la înfiinţarea partidului, fiind organizate în judeţul Argeş o serie de evenimente dedicate acestui moment la care este anunţată participarea mai multor lideri PNL, a preşedintelui PC, Daniel Constantin, dar nu şi a preşedintelui PNL, Crin Antonescu.

PNL a anunţat pentru vineri o serie de evenimente dedicate împlinirii a 138 de ani de la înfiinţarea Partidului Naţional Liberal.

De la ora 12.30, la Capela Vila Florica, din Ştefăneşti, vor fi comemoraţi fondatorii PNL şi vor fi depuse coroane de flori la mormântul Brătienilor.

"Ulterior, începând cu ora 13.30, urmează să se desfăşoare o conferinţă de presă, care va avea loc la Vila Florica şi la care vor participa vicepreşedinţii PNL Mihai Voicu şi Varujan Vosganian, preşedintele TNL, Florin Alexe, preşedintele PC Daniel Constantin, precum şi preşedintele PNL Argeş, Ion Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu (PSD) şi liderul deputaţilor PNL, Andrei Gerea. La ora 15.00, la Conacul Goleşti, vor fi ţinute scurte alocuţiuni şi acordate «Premiile Ion I.C. Brătianu pentru excelenţa în carieră». Începând cu ora 15.30, va avea loc un banchet, la care sunt invitaţi preşedinţii organizaţiilor locale ale PNL, consilieri judeţeni şi consilieri locali liberali, precum şi alţi membri marcanţi locali ai partidului, primari şi viceprimari PNL, PSD şi PC, personalităţi ale culturii argeşene", se arată într-un comunicat al PNL remis joi agenţiei MEDIAFAX.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici