Chiliman: Sunt alături de cei excluşi din PNL. Rămân în partid ca să mă bat din interior zi de zi

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, afirmă că este sufleteşte alături de cei excluşi, printr-un "act ticălos", din PNL Sector 1, menţionând că el rămâne în partid pentru a se bate din interior, zi de zi, "pentru ca partidul să se întoarcă pe drumul Brătienilor, din mocirla lui Crin Antonescu".

277 afișări
Imaginea articolului Chiliman: Sunt alături de cei excluşi din PNL. Rămân în partid ca să mă bat din interior zi de zi

Andrei Chiliman (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

"Sunt plecat din ţară până duminică, astfel încât nu pot fi şi fizic alături de colegii şi de prietenii mei excluşi aseară din PNL. Îi asigur, însă, că le sunt alături sufleteşte, aşa cum şi ei au fost alături de mine şi de PNL în fiecare zi pe care am petrecut-o, în ultimii 23 de ani, în acest partid istoric. Le mulţumesc colegilor mei pentru modul impecabil în care şi-au făcut datoria faţă de valorile şi principiile liberale, faţă de Partidul Naţional Liberal şi faţă de oamenii din acest partid. Le mulţumesc colegilor mei şi pentru buna-credinţă cu care şi-au făcut datoria şi faţă de ne-oamenii din acest partid care, în ultimii ani, s-au folosit de filiala PNL-Sector 1 ca de o trambulină menită să le conserve ori să le relanseze cariera politică. Şi colegii mei, ca multe alte mii de români, sunt doar victime ale minciunii, ale oportunismului şi ale politicianismului care subjugă, astăzi, Partidul Naţional Liberal", scrie Chiliman, pe blog.

El precizează că rămâne în PNL.

"Le spun colegilor mei să ţină capetele sus, să fie mândri de munca lor şi să continue să-şi facă datoria faţă de oamenii care investesc în noi încredere: cetăţenii Sectorului 1, precum şi toţi românii care cred că unica şansă a societăţii noastre este drumul libertăţii personale şi al moralei. Chiar dacă, astăzi, PNL a părăsit acest drum, noi vom continua să mergem pe el, împreună cu românii liberali, în Iniţiativa România Liberală. PS: În ceea ce mă priveşte, actul ticălos de excludere în absenţă a colegilor mei îmi întăreşte convingerea că trebuie să rămân în Partidul Naţional Liberal şi să mă bat din interior, zi de zi, pentru ca partidul să se întoarcă pe drumul Brătienilor, din mocirla lui Crin Antonescu", mai scrie Chiliman.

Preşedintele interimar al PNL Sector 1, Daniel Chiţoiu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că au fost excluse, miercuri seară, 12 persoane din partid, printre care şi Vlad Moisescu, pentru faptul că au "aderat la alte partide politice sau doctrine politice".

Chiţoiu a declarat că în cadrul şedinţei Biroului Politic al PNL Sector 1 a fost decisă excluderea a 12 persoane, printre care şi Vlad Moisescu.

Liderul interimar al PNL Sector 1 a precizat că motivul excluderii este legat de "aderarea la alte partide politice sau doctrine politice".

Potrivit unor surse liberale, printre cei excluşi în şedinţa de miercuri seară se află apropiaţi ai lui Andrei Chiliman, din Primăria Sector 1, printre care Ioana Costescu şi Bogdan Piţigoi.

Vlad Moisescu este cunoscut ca fiind un apropiat al primarului Sectorului 1, Andrei Chiliman şi unul dintre fondatorii Iniţiativei România Liberală.

Potrivit statutului PNL, membrii care nu au funcţii de conducere în partid, cum este cazul lui Moisescu, sunt exlcuşi din formaţiune în urma unei decizii a filialei din care fac parte.

Platforma politico-civică Iniţiativa România Liberală îi are printre membrii fondatori pe Andrei Chiliman, Vlad Moisescu, Diana Tuşa, Dan Cristian Popescu, Iulian Crăciun.

Chiliman declara, luni, pentru MEDIAFAX, că a avut loc o primă discuţie între IRL, PNŢCD şi FC pentru "unificarea dreptei", fiind vorba de un "parteneriat pe termen lung" care să treacă peste "interese şi orgolii personale".

Edilul a precizat că la reuniune au mai luat parte Teodor Baconschi, Sever Voinescu, Vlad Moisescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici