Antonescu, după zvonul că nu ar mai fi pe loc eligibil pe lista de europarlamentare: Nu-mi imaginez cine ar putea să aibă temeri

Crin Antonescu a declarat că nu ştie cine ar putea să aibă temeri în PNL cu privire la candidura sa pentru alegerile europarlamentare, dar aşteaptă o decizie publică în cadrul partidului, întrebat de MEDIAFAX, după ce în spaţiul public au apărut zvonuri că nu ar mai fi pe un loc eligibil.

5305 afișări
Imaginea articolului Antonescu, după zvonul că nu ar mai fi pe loc eligibil pe lista de europarlamentare: Nu-mi imaginez cine ar putea să aibă temeri

Antonescu, după zvonul că nu ar mai fi pe loc eligibil: Nu-mi imaginez cine ar putea să aibă temeri

Întrebat, duminică de MEDIAFAX, dacă în interiorul PNL există temeri sau reţineri în legătură cu candidatura sa la europarlamentare, Crin Antonescu a răspuns: „Nu ştiu dacă există reţineri sau nu. Asta vom vedea în momentul în care se vor discuta şi se vor decide candidaturile, dar temeri chiar nu îmi imaginez că cineva ar putea să aibă. Nu văd care ar fi motivul pentru care cineva să se teamă de candidatura mea în interiorul partidului”.

De asemenea, Antonescu a precizat că încearcă pe cât posibil să nu comenteze zvonuri, în contextul în care a fost chestionat, de MEDIAFAX, dacă a purtat discuţii cu preşedintele PNL Ludovic Orban sau cu alţi liberali despre posibilitatea de a nu mai fi pe un loc eligibil.

„Eu încerc pe cât posibil să comentez fapte sau măcar declaraţii semnate. Zvonuri, surse eu am de ce să le comentez. Eu am discutat sigur şi cu preşedintele partidului şi cu alţi colegi, am prezentat un dosar de candidatură care cuprinde tot ceea ce trebuie să cuprindă, un program de candidatură, cu poziţia pe diferitele mari teme europene, cu toate elementele pe care le cere statutul şi o asemenea campanie în mod normal. Evaluarea, decizia se va face aşa cum s-a şi anunţat de altfel în reuniuni ale forului partidului care sunt îndrituite să decidă. Ca atare, în ce priveşte zvonurile nu am nimic de comentat”, a explicat fostul preşedinte al PNL.

Totodată, întrebat ce va face dacă nu se va regăsi pe locurile eligibile la europarlamentare, dacă va lua în calcul o candidatură în altă parte, Antonescu a replicat: „Este cred un lucru cât se poate de normal. Poziţia mea destul de discretă ca să spun aşa este cunoscută de nişte ani de zile. Pur şi simplu avem acest subiect şi el va avea o rezolvare sau alta. Nu văd niciun rost să discutăm ce se va întâmpla dacă. Dacă voi fi desemnat de către partid şi voi fi ales de către cetăţeni, atunci voi merge în Parlamentul European. Dacă nu, nu. Asta e tot ce-i sigur”.

În ultimele zile au apărut informaţii potrivit cărora Crin Antonescu nu ar mai fi candidat pe un loc eligibil pe listele PNL pentru alegerile europarlamentare. Acesta şi-a anunţat candidatura pentru un mandat de europarlamentar din partea partidului pe data de 18 septembrie 2018.

De asemenea, în spaţiul public au circulat informaţii, pe surse, potrivit cărora lista PNL pentru europarlamentare ar fi deschisă de un şef de corporaţie, iar pe locuri eligibile s-ar afla Vasile Blaga, Mircea Hava, Gheorghe Falcă, Cristian Buşoi şi Daniel Buda.

Alegerile pentru Parlamentul European se vor desfăşura în luna mai a acestui an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici