Antonescu: Guvernul condus de Ponta este responsabil de trimiterea lui Kovesi la Bruxelles

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că cel responsabil de trimiterea Laurei Codruţa Kovesi la Bruxelles pentru a se ocupa de MCV este Guvernul condus de Victor Ponta.

752 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Guvernul condus de Ponta este responsabil de trimiterea lui Kovesi la Bruxelles

Antonescu: Guvernul condus de Ponta este responsabil de trimiterea lui Kovesi la Bruxelles (Imagine: Bogdan Stamatin / MediafaxFoto)

Antonescu a fost întrebat pe cine consideră responsabil de faptul că Laura Codruţa Kovesi a fost trimisă la Bruxelles pentru a se ocupa de Mecanismul de Cooperare şi Verificare.

"Jurisdicţia, responsabilitatea şi autoritatea aparţine celor în drept şi nu aş mai comenta în plus. (...) Guvernul României, condus de domnul Ponta, ce e neclar?", a răspuns preşedintele PNL.

Fostul procuror general al României, Codruţa Kovesi, a fost detaşată la Ministerul Afacerilor de Externe, pentru o perioadă de trei ani, urmând a ocupa o funcţie de Înalt reprezentant la Misiunea României la Bruxelles pe probleme privind reforma justiţiei şi lupta anticorupţie.

Sâmbătă, liderul PNL a declarat că probabilitatea ca Laura Codruţa Kovesi să devină procuror-şef al DNA este "foarte mare", el susţinând totodată că aceasta "a acţionat în mod partizan politic" în perioada de după referendum.

"Mi se pare că probabilitatea ca doamna Kovesi să devina şef al DNA este foarte mare. Sper să nu se întâmple asta. Nu-l pot înţelege pe Victor Ponta (...) din punctul nostru de vedere, doamna Kovesi, în fruntea Parchetului General, cel puţin în perioada de după referendum, a acţionat în mod partizan politic, am spus-o aşa de tare încât domnul Ponta a mers până la a face autodenunţ la Parchet, simbolic, nu pot fi de acord cu decizia luată", a comentat Antonescu, într-un talk-show al Antena 3.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici