Antonescu: Ieşirea din sală a PDL la moţiune ţine de cramponarea de putere a lui Băsescu

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat, joi, că acţiunea PDL de a nu sta în sala de şedinţe a Parlamentului la citirea moţiunii de cenzură face parte din "aventurile şi caraghioslâcurile în care cramponarea de putere a lui Traian Băsescu şi Emil Boc au adus Parlamentul".

20 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Ieşirea din sală a PDL la moţiune ţine de cramponarea de putere a lui Băsescu

Antonescu: Ieşirea din sală a PDL la moţiune ţine de cramponarea de putere a lui Băsescu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Antonescu a spus că, dacă s-a ajuns la situaţia "caraghioasă în care trebuie cvorum în Parlament la citirea unei moţiuni de cenzură, atunci, practic, orice putere poate să blocheze depunerea în Parlament a unei moţiuni dse cenzură.

El a explicat că o moţiune de cenzură se depune practic de o minoritate şi dacă majoritatea, în acest caz portocalie, alege calea să nu mai stea în sală, înseamnă că nu se mai poate depune o moţiune.

"Acestea sunt aventurile, caraghislâcurile în care cramponarea de putere a lui Traian Băsescu şi Emil Boc au adus Parlamentul. Ajungem la astfel de scene penibile", a adăugat Antonescu.

El a mai spus că acest lucru este jenant şi că singura sa consolare este că actualul Guvern "nu mai durează mult".

Parlamentarii PDL au anunţat, joi, că părăsesc lucrările Parlamentului, după ce plenul a respins propunerea lor ca moţiunea de cenzură a PNL şi UDMR să fie trimisă la comisiile juridice.

Plenul Parlamentului mai respinsese propunerea PDL ca parlamentarii să dezbată cu prioritate numirea noii conduceri a BNR şi nu citirea moţiunii de cenzură.

După părăsirea şedinţei de către PD-L, preşedintele de şedinţă Ioan Oltean (PD-L) a propus să se facă un apel nominal pentru verificarea cvorumului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici