Antonescu: Îi mulţumesc lui Geoană pentru gestul prezidenţial de a accepta propunerea lui Iohannis

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, i-a mulţumit, joi, preşedintelui PSD, Mircea Geoană, pentru faptul că aacceptat propunerea sa de Guvern de tehnocraţi condus de Iohannis, menţionând că social-democratul a acţionat "prezidenţial" şi sugerând că Băsescu nu este capabil să se comporte similar.

13 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Îi mulţumesc lui Geoană pentru gestul prezidenţial de a accepta propunerea lui Iohannis

Preşedintele PNL Crin Antonescu (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Cred că s-a întâmplat în ultimele zile un lucru care merită notat, o acţiune a unei largi majorităţi de forţe politice din România, care au găsit repede o soluţie şi care au găsit o soluţie bună. Îi mulţumesc în sensul acesta domnului preşedinte Geoană, care a acţionat prezidenţial în această împrejurare. Faptul că domnul preşedinte Geoană a trecut peste o chestiune partizană şi a venit să susţină o propunere făcută de un contracandidat şi un alt partid este un gest prezidenţial, pentru că înseamnă să fii capabil să vezi un orizont mai înalt de interese public, şi a făcut-o, şi îi mulţumesc", a spus Antonescu, la dezbaterea "Pulsul economiei reale".

În plus, liderul PNL a ţinut să aprcieze şi "reflexul de prezidenţial" al lui Oprescu menţionând că un singur personaj nu este capabil să fie prezidenţial, sugerând că acest politician este actualul şef de stat.

"Faptul că, de plidă, Sorin Oprescu este capabil să vorbească în termeni elogioşi despre contracandidaţi arată un grad de toleranţă, de civilizaţie, de demoderaţie care este un reflex prezidenţial. Există un singur personaj în acest peisaj care nu este capabil să se comporte prezidenţial şi nu am să-i mai spun numele pentru că este de notorietate publică", a spus Antonescu.

El a menţionat că "în România se poate face ceva, cu aceşti oameni politici care există, cu aceste companii şi forţe economice care există, cu aceşti oameni din instituţii care există", dar chestiunea este însă "să schimbăm macazul şi criterile".

"Cred că e nevoie să avem cât mai curând un Guvern care să înceapă să facă ceva, şi cred, cu ajutorul lui Dumnezeu, că după 6 decembrie am putea reaşeza în alţi termeni, cu alte modele şi alte obiective, întregul dispozitiv al politicii româneşti. Element fundamental al acestei schimbări de model este relaţia permanentă şi plină de discernământ, asumată public, curajos, şi nu populist, între actorii politici şi actorii economici", a spus liderul PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici