Antonescu: Îl aştept pe manechinul Geoană să vină joi la o dezbatere la Antena 3

Candidatul PNL la Preşedinţie, Crin Antonescu, a declarat, miercuri seară, că îşi va folosi timpii de antenă şi va merge la emisiunea TVR din această seară, invitându-l pe Mircea Geoană, "manechinul lui Hrebenciuc şi Vanghelie", să participe la o dezbatere organizată joi de Antena 3.

19 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Îl aştept pe manechinul Geoană să vină joi la o dezbatere la Antena 3

Antonescu: Îl aştept pe manechinul Geoană să vină joi la o dezbatere la Antena 3 (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

"Dacă domnul Geoană nu va veni vineri, la o dezbatere în trei, atunci vom avea o dezbatere în doi, cu Traian Băsescu, în situaţia în care şi acesta se va prezenta, ceea ce sper. Dar nu pot pe principiul că amândoi luptăm contra lui Băsescu să las la o parte două lucruri - că domnul Geoană face parte din aceeaşi lume de şanstajişti cu domnul Băsescu şi, doi, nu putem să acceptăm să impunem întregii ţări un manechin care doreşte să devină preşedinte. În momentul în care va îndrăzni să devină candidat, îl aştept pe Mircea Geoană în orice formulă şi una este propusă din partea doamnei Firea, mâine (joi - n.r.), la Antena 3", a declarat Crin Antonescu.

El a anunţat că va onora invitaţia postului Antena 3 şi a subliniat că dezbaterea propusă de Gabriela Vârnceanu Firea este programată pentru ora ora 20.00, fiind invitaţi şi candidaţii Traian Băsescu şi Mircea Geoană.

El a subliniat că, "dacă Viorel Hrebenciuc, Marian Vanghelie şi toţi cei care îi ajută chiar cred că vor pune mâna în gâtul întregii ţări, tuturor candidaţilor, cu sondaje false şi forţând aceste lucruri, vor reuşi să-şi scoată manechinul preşedinte, fără a-l pune niciodată în postura de candidat care să se întâlnească cu ceilalţi", el se îndoieşte de reuşita lui Geoană.

Liderul PNL a menţionat că faptul că el şi Băsescu nu participă la "simulacrul impus din ordinul lui Hrebenciuc de Sassu nu înseamnă niciun fel de apropiere".

El a ţinut să-şi ceară scuze faţă de alegătorii români şi telespectatorii posibili ai unei "foarte anunţate dezbateri", explicând că "TVR nu a acţionat în sensul acesta decât atunci când sub presiunea evenimentelor a fost constrânsă să întervină în discuţiile de ieri şi de astăzi".

Liberalul a precizat că, deşi era disponibil să participe într-un format în 5, 3, 12 candidaţi, orice format, nu poate accepta decizia directorului TVR de a nu respecta formatul convenit de staff-urile de campanie.

"Astăzi (miercuri - n.r.) s-a ajuns la o înţelegere la un format în cinci, s-au covenit după ore întregi de discuţii şi condiţiile de organizare, condiţiile de transmitere. În momentul în care toate condiţiile impuse de Hrebenciuc au fost satisfăcute, am crezut că puteam avea acea dezbatere. În acel moment, probabil la ordinul lui Hrebenciuc, domnul Sassu a venit cu un format de şapte, brusc, lucru care din punctul nostru de vedere este inacceptabil", a adăugat Antonescu.

El a menţionat că, în condiţiile în care Alexandru Sassu, care "conduce TVR, care e a contribuabililor, nu a lui Hrebenciuc şi Mircea Geoană, acţionează pur şi simplu la ordinul acestora, acest lucru nu e acceptabil".

"Nu am niciun fel de problemă să vorbesc cu toţi candidaţii, inclusiv cu domnul Vadim Tudor sau George Becali. Caraghioslâncurile domnului Vadim Tudor că am predat socialism şi celelalte aberaţii au un răspuns şi el poate fi dat, numai că în această seară domnul Geoană nu a avut curaj să vină fără Vadim şi Becali, pe care i-a adăugat ulterior. Eu consider că e inacceptabil", a precizat Crin Antonescu.

Pe de altă parte, Crin Antonescu a menţionat că va merge la emisiunea organizată de TVR pe timpii săi de antenă, de miercuri seară.

Referitor la dezbaterea de la Antena 3, Antonescu a spus că Vrânceanu Firea va stabili joi cu staff-urile candidaţilor, formatul şi temele, menţionând că liberalii nu mai au ce să negocieze cu staff-urile în privinţa acestei dezbateri.

Întrebat dacă face o dezbatere doar cu Geoană, în cazul în care Băsescu nu vine la dezbatere fiind plecat la Bruxelles, liberalul a afirmat că i-a propus acest lucru lui Cozmin Guşă.

"I-am propus prin telefon domnului Guşă, dar mi-a explicat că domnia sa nu are interes să aibă loc această dezbatere, că e strateg", a mai spus Antonescu.

Dezbaterea candidaţilor la Preşedinţie programată pentru miercuri seară, la TVR, s-a anulat, a declarat, pentru MEDIAFAX, Sebastian Lăzăroiu, care a precizat că Mircea Geoană şi-a realizat "visul" cu ajutorul lui Alexandru Sassu, Sorin Ovidiu Vântu şi Dan Voiculescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici