Antonescu: Îmi voi ţine cuvântul legat de scorul PNL, voi anunţa în şedinţa BPN de azi. Voi propune ca europarlamentarii liberali să adere la PPE

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că scorul partidului la europarlamentare este sub aşteptările liberalilor, precizând că el îşi va ţine promisiunea legată de scorul formaţiunii şi că va face acest anunţ în şedinţa BPN.

4078 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Îmi voi ţine cuvântul legat de scorul PNL, voi anunţa în şedinţa BPN de azi. Voi propune ca europarlamentarii liberali să adere la PPE

Antonescu: Îmi voi ţine cuvântul legat de scorul PNL, voi anunţa în şedinţa BPN de azi

”La un rezultat de 15%, PNL nu poate fi mulţumit, este un rezultat sub aşteptările noastre. Aşa cum am anunţat din campanie, neatingerea obiectivului este un eşec pe care ca preşedinte mi-l asum. Evident că îmi voi ţine cuvântul, nu s-a pus niciodată problema alfel. În şedinţa de la ora 14.00 voi anunţa colegii şi vom lua decizia acolo”, a afirmat Crin Antonescu.

El a fost întrebat dacă este certă demisia sa din fruntea partidului.

”Nu există niciun fel de dubiu în legătură cu acest lucru, numai că un preşedinte de partid nu-şi dă demisia în faţa presei, ci pentru că este o decizie politică, o face în faţa partidului său”, a precizat Antonescu.

Antonescu a menţionat că, în cazul filialelor care au avut alt tip de probleme se poate vorbi şi de sancţiuni, dar decise în conducerea PNL.

Liderul PNL a fost întrebat dacă este posibil să renunţe la acest gest în cazul în care cei mai mulţi colegi din conducerea partidului îi vor cere acest lucru.

”Nu supun demisia mea la vot, demisia este un act unilateral de voinţă. Îmi ţin cuvântul, nu există niciun dubiu asupra faptului că obiectivul (de 20% la alegeri - n.r.) nu a fost atins şi eu, primul, ca preşedinte al partidului îmi asum acest lucru aşa cum am declarat public”, a mai spus Antonescu.

Antonescu a declarat, în mai multe rânduri, că dacă PNL obţine mai puţin de 20% la europarlamentare va demisiona de la şefia partidului.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat că, în şedinţa de luni a conducerii partidului, va propune ca europarlamentarii PNL să adere la grupul PPE din Parlamentul European.

Crin Antonescu a arătat că, având în vedere contextul european, în urma consultării cu mulţi colegi, şi mai ales în situaţia internă şi externă, va propune, la Biroul Politic al partidului, ca europarlamentarii liberali să adere la grupul PPE.

”Este o decizie pe care eu o voi propune colegilor mei”, a anunţat Antonescu, precizând că propunerea sa are în vedere faptul că ”Uniunea Europeană nu trebuie să fie condusă de un preşedinte socialist”.

”Având în vedere că mecanismele europene sunt diferite de cele din Parlamentele naţionale, cine va avea mai mulţi europarlamentari, mai multe mandate între PPE şi PSD, va desemna preşedintele Comisiei Europene”, a arătat Antonescu.

El a mai spus că opţiunea PNL este foarte clară, pentru dreapta, pentru un preşedinte al Comisiei Europpene din partea PPE, adăugând că există şi o compatibilitate doctrinară, de orietare politică strategică între PPE şi PNL, un partid de dreapta.

Potrivit lui Antonescu, în al doilea rând, opţiunea este legată de faptul că dreapta trebuie să îşi unească forţele şi în Europa, şi în ţară.

PNL este membru ALDE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici