Antonescu: Întâlnirea familiei Băsescu cu Ana Maria Pătru, dovadă a fraudei electorale

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat, joi, că prin întâlnirea dintre familia prezidenţială şi reprezentantul AEP Ana Maria Pătru, care a avut loc în seara euroalegerilor, "s-a depăşit orice limită a tupeului" şi că evenimentul reprezintă o dovadă a fraudei electorale.

54 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Întâlnirea familiei Băsescu cu Ana Maria Pătru, dovadă a fraudei electorale

Antonescu: Întâlnirea familiei Băsescu cu Ana Maria Pătru, dovadă a fraudei electorale (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

El a ţinut să sublinieze că Pătru, ca vicepreşedinte în Autoritatea Electorală Permanentă era în misiune şi ar fi trebuit să se ocupe cu înregistrarea contestaţiilor privind procesul electoral, nu să participe la "chefuri" cu familia prezidenţială şi cu lideri din PDL.

"Cu tabloul ăsta s-a depăşit orice limită a tupeului", a apreciat Antonescu.

El a ţinut să sublinieze că Pătru a fost vicepreşedinte PDL Vâlcea şi a fost numită de Traian Băsescu la AEP.

Vicepreşedintele AEP, Ana Maria Pătru, membru al BEC, a fost prezentă, duminică seară, alături de Maria, Elena şi Traian Băsescu şi de lideri din PDL, la restaurantul Pescăruş, unde familia prezidenţială sărbătorea victoria fiicei şefului statului la euroalegeri, potrivit Jurnalului Naţional.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, la 1 martie 2009, decretele privind revocarea lui Alexandru Radu din funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii Electorale Permanente şi de numire a Anei Maria Pătru în această funcţie.

Autoritatea Electorală Permanentă este condusă de un preşedinte, cu rang de ministru, numit de Camera Deputaţilor şi Senat în şedinţă comună. Preşedintele este ajutat de doi vicepreşedinţi, cu rang de secretar de stat, unul numit de preşedintele României, iar celălalt de primul-ministru.

În 31 ianuarie, Comisiile juridice reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au votat pentru menţinerea în funcţie a preşedintelui şi celor doi vicepreşedinţi ai Autorităţii Eelctorale Permanente, deşi au dat un raport negativ la raportul de activitate al instituţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici