Antonescu, întrebat de ce n-a urcat pe scena din Piaţa Operei: Unde să mă duc, acolo, cu Băsescu?

Liderul PNL Crin Antonescu a fost întrebat, marţi, de ce el şi Mircea Geoană nu au ţinut discursuri pe scena amplasată în Piaţa Operei din Timişoara, ci pe scena din clădire, el răspunzând: "Unde să mă duc, mă, acolo, cu Băsescu?", făcând referire la manifestaţia anti-PSD organizată în piaţa Operei.

24 afișări
Imaginea articolului Antonescu, întrebat de ce n-a urcat pe scena din Piaţa Operei: Unde să mă duc, acolo, cu Băsescu?

Antonescu, întrebat de ce n-a urcat pe scena din Piaţa Operei: Unde să mă duc, acolo, cu Băsescu? (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

După terminarea mitingului electoral care a avut loc în clădirea Operei din Timişoara, Mircea Geoană şi Crin Antonescu au plecat pe o ieşire laterală, încercând să evite cele câteva sute de persoane care au manifestat faţă de PSD şi pentru calmarea cărora jandarmii au fost nevoiţi să folosească spray lacrimogen.

În timp ce se îndrepta spre autocarul care îi va duce la aeroport, Crin Antonescu a fost întrebat de un trecător de ce nu şi-au ţinut discursurile pe scena din faţa Operei din Timişoara.

"Unde să mă duc mă, acolo, cu Băsescu?", a răspuns Antonescu.

Imediat după replica sa, a intervenit Victor Ponta, care i-a spus "Să mergem, să mergem".

Geoană şi Antonescu s-au urcat în autocarul cu însemnele PSD, care îi aştepta, şi au plecat spre aeroport.

Aproximativ 3.000 de persoane au participat, marţi după-amiază, la Timişoara, la un miting electoral al lui Mircea Geoană, însă acolo s-au adunat şi manifestanţi anti-PSD, cele două grupuri fiind despărţite de un cordon de jandarmi.

Printre manifestanţii la mitingul lui Geoană se aflau şi câteva sute de manifestanţi anti-PSD, cu claxoane şi pancarte pe care scria "Vrea să ne vândă ruşilor", "Proclamaţia de la Timişoara nu e a voastră" şi una cu fotografiile lui Geoană, Vanghelie, Hrebenciuc, Iliescu şi Năstase, pe care scrie "Români anti-PSD, nu vom uita şi nu vom ierta".

Ei au fost despărţiţi de ceilalţi participanţi de un cordon de jandarmi, dar au întrerupt, cu claxoanele, discursul pe care îl susţinea poetul Mircea Dinescu.

Între timp, în Opera din Timişoara, unde accesul era interzis, uşa fiind păzită de jandarmi, s-au aflat Mircea Geoană, Crin Antonescu şi Gheorghe Ciuhandu, care au susţinut discursuri. Pe un ecran amplasat pe scena din Piaţa Operei s-au difuzat discursurile celor trei, iar ecranul a fost "bombardat" cu ouă.

Ulterior, manifestanţii anti-PSD s-au îmbrâncit cu jandarmii, care au folosit spray lacrimogen pentru a-i calma.

La finalul discursurilor, simpatizanţii PSD au plecat din Piaţa Operei, astfel că acolo mai sunt, la ora transmiterii acestei ştiri, câteva sute de manifestanţi anti-PSD, care huiduie, fluieră şi agită pancarte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici