Antonescu: Merităm altceva decât un tiran ca Băsescu şi un mincinos laş ca Geoană

Liderul PNL Crin Antonescu i-a criticat, duminică, la un miting electoral la Bacău, pe Traian Băsescu şi Mircea Geoană pentru "dragul" care i-a apucat de liberali, spunându-i lui Băsescu că nu-i plac milogii şi să plece, iar lui Geoană să fugă pentru că nu îl crede când spune că vrea guvern PSD-PNL.

27 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Merităm altceva decât un tiran ca Băsescu şi un mincinos laş ca Geoană

Antonescu: Băsescu, pleacă, nu ne plac milogii; Geoană, fugi, că nu te cred (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Traian Băsescu a devenit brusc prietenul PNL. Are nevoie de alegători? Când ne-a defăimat patru ani de zile şi Tăriceanu şi Guvernul şi tot ce am făcut în ţara asta, minţind împreună cu cei pe care îi acuză azi, nu era prieten cu liberalii. Când spunea că mafia stă la masa Guvernului liberal, nu era prieten cu liberalii. Când a vrut să bage în puşcărie atâţia liberali fără niciun motiv nu era prieten cu liberalii. L-a apucat prietenia de liberali şi îi răspund acum, în numele tuturor liberalilor: nu ne plac milogii. Pleacă, Traian Băsescu, la alegătorii tăi, pleacă la procurorii tăi, pleacă la ziariştii tăi mincinoşi. Nu avem nevoie de tine", a susţinut Antonescu.

El a ţinut să dea o replică şi declaraţiei lui Mircea Geoană privind o viitoare guvernare PSD-PNL, spunându-i liderului PSD să fugă, că nu-l crede.

"L-a apucat dragul şi pe Mircea Geoană, care declara domnia sa mai ieri că viitoarea guvernare va fi pe doi piloni - PSD şi PNL. L-a apucat dragul şi pe domnul Geoană de liberali. Dar când ne critica domnul Geoană şi tot partidul său, când criticau cota unică de impozitare, când criticau Guvernul liberal, când spuneau că nu liberalii, ci ei au mărit pensiile, ca şi cum ei erau la Guvern şi ei găsiseră banii, atunci nu ne iubeau. Acum i-a apucat dragostea şi îi spun şi domnului Geoană: fugi, că nu te cred", a spus Crin Antonescu.

Liderul PNL a mai spus că, dacă liberalii vor vedea că "la PSD sau la PDL fără Băsescu există şi oameni gata să lucreze pentru ţara asta şi nu pentru puşculiţa lui Băsescu şi pentru puşculiţa doamnei Udrea şi pentru puşculiţa lui Geoană, pentru puşculiţa lui Vanghelie", atunci vor discuta şi vor face cu ei "şi Guvern", acest lucru urmând să se întâmple "după ce România va avea un alt preşedinte".

În plus, Antonescu le-a transmis social-democraţilor că, dacă nu-l lasă pe Geoană la dezbatere, să-şi ia "păpuşa" şi să plece acasă.

"Domnule Viorel Hrebenciuc, te rog frumos, lasă-l pe Mircea Geoană să vină la confruntarea electorală! Dacă nu-l lăsaţi să-l vadă românii, în faţa mea, în faţa celorlalţi candidaţi, luaţi-vă păpuşa şi plecaţi acasă! Lăsaţi-ne România! Cum poate cineva întreg la minte şi cu conştiinţa curată să spună că eu şi Traian Băsescu am avut ieri o întâlnire aranjată? Când a avut curaj cineva, Mircea Geoană şi clica lui să-i pună lui Băsescu întrebările pe care i le-am pus şi la care nu a fost în stare să răspundă decât cu mitocănii. Mircea Geoană, Viorel Hrebenciuc, Marian Vanghelie, Dan Nica, aţi făcut sluj un an de zile la curtea lui Băsescu şi aţi nenorocit România. Daţi-vă la o parte, eu mă bat cu Băsescu, voi aşteptaţi!", a apreciat Antonescu.

El a mai spus că va încerca să-i convingă pe români că, "după 20 de ani, merită altceva decât un tiran ca Băsescu şi un mincinos laş ca Geoană".

"România a stat destul la mâna voastră! V-aţi ghitftui, v-aţi îmbogiţit! V-aţi arajat! Lăsaţi-ne şi pe noi să trăim acum în România noastră, nu a voastră!", a mai spus Geoană.

Despre dezbaterea de la Cluj-Napoca, Crin Antonescu le-a spus susţinătorilor săi din Bacău că Traian Băsescu nu a vrut să vorbească de moguli, de flotă, de casa din Mihăileanu, despre caricaturile de oameni politici de ambele sexe pe care le-a promovat, despre bugetul României, despre Elena Udrea, Radu Berceanu, Adriean Videanu.

"Dar nu vrea nici Mircea Geoană. Mircea Geoană vrea să vorbească singur, Mircea Geoană vrea să citească foile pe care i le dau alţii. Îl chem pe Mircea Geoană să vorbim despre subvenţiile la agricultură, despre medicamentele compensate, despre bolnavii ţării, despre pensionarii amărâţi, într-un an în care a avut Ministerul muncii şi al sănătăţii. Îl chem pe mincinosul Mircea Geoană să vorbim de salariile profesorilor într-un an de zile în care a avut Ministerul educaţiei! Mircea Geoană, ia-l de mână pe Traian Băsescu, şeful tău şi asociatul tău şi plecaţi! Eu, Crin Antonescu, candidez împotriva voastră! A venit rândul nostru! Ei sunt neruşinaţi, sunt ostentativi, sunt nesimţiţi, nu mai simt durerea, umiliţa oamenilor simpli! Noi suntem mai mulţi! Vom câştiga! Cum a câştigat Stavarache la Bacău, când nu credeau Hrebenciuc şi Sechelariu, voi câştiga eu la Bucureşti, când nu cred Băsescu şi Geoană", a conchis Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici