Antonescu: Nu avem şi nu vom avea niciun fel de înţelegere cu PSD pentru majoritate

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, la finalul BPC, că liberalii nu au niciun fel de înţelegere cu PSD privind formarea unei majorităţi parlamentare, menţionând că marţi va anunţa public numele premierului independent votat de BPC.

16 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Nu avem şi nu vom avea niciun fel de înţelegere cu PSD pentru majoritate

Antonescu: Nu avem şi nu vom avea niciun fel de înţelegere cu PSD pentru majoritate (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Nu avem şi nu vom avea niciun fel de înţelegere cu PSD pentru constituirea unei majorităţi. Avem doar până la alegerile prezidenţiale o propunere de prim-ministru independent pentru un Guvern de tehnocraţi pe care o vom supune discuţiei celorlalte grupuri. Dacă PSD, PDL sau UDMR o vor susţine, este foarte bine", a spus Antonescu.

El a menţionat că PNL nu are niciun fel de înţelegere nici cu PSD, nici cu altcineva.

"Ce va face UDMR, ce va face PSD, vom vedea după ce Guvernul Boc va cădea. Principala problemă este ca acest Guvern ilegitim, nereprezentativ şi incapabil să lase locul unui Guvern care să facă ceva urgent pentru români şi să asigure alegeri corecte", a spus Antonescu.

El a menţionat că după moţiune "vor avea loc consultări politice", iar PNL va încerca să obţină "o majoritate pentru învestirea acestui premier independent".

"Asta nu înseamnă însă o alianţă politică nici cu PSD, nici cu altcineva", a spus liderul PNL, menţionând că propunerea sa de premier a fost adoptată unanim de liderii PNL.

"Am obţinut un vot unanim al Biroului pentru propunerea de prim-ministru independent pe care o voi face celorlalte partide politice, preşedintelui, în cazul în care mâine Guvernul Boc îşi încetează activitatea în urma trecerii moţiunii de cenzură. Numele lui sigur va fi făcut oficial în momentul în care Guvernul Boc va fi trecut în demisie în urma adoptării moţiunii de cenzură", a spus Crin Antonescu.

Întrebat dacă se confirmă faptul că Johannis este propunerea sa pentru premier, Antonescu a susţinut că va anunţa marţi numele premierului independent.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici