Antonescu: PNL nu participă la întâlnirea convocată de Băsescu la Parlament

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat, marţi, că liberalii nu participă la întâlnirea convocată de preşedintele Traian Băsescu, la Palatul Parlamentului, cu reprezentanţii Guvernului, partidelor şi grupurilor politice parlamentare şi cu reprezentanţii organizaţiilor sindicale şi patronale.

10 afișări
Imaginea articolului Antonescu: PNL nu participă la întâlnirea convocată de Băsescu la Parlament

Antonescu: PNL nu participă la întâlnirea convocată de Băsescu la Parlament (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Antonescu a precizat că decizia PNL, anunţată luni, privea participarea la întrunirea solicitată pentru marţi de către patronate şi sindicate, cu Guvernul, şeful statului sau reprezentanţii Preşedinţiei şi ai partidelor politice.

Liderul PNL a spus că formaţiunea sa a decis să participe la o astfel de întâlnire considerând că este necesar dialogul şi precizarea poziţiei fiecăruia privind ieşirea din criză.

El a arătat că, în condiţiile în care preşedintele Traian Băsescu consideră că a constituit un fel de organism pe care îl conduce şi că a dispus prezenţa câte unei singure persoane din partea partidelor politice, PNL nu va mai participa la o astfel de întrunire.

"Azi constatăm că preşedintele României socoteşte deja că s-a constituit un fel de organism pe care îl conduce şi că a dispus prezenţa câte unei singure persoane din partea partidelor politice. Noi nu am anunţat că venim într-un organism constituit şi condus de către preşedinte. Preşedintele pentru noi nu mai este, cum a anunţat, un partener de dialog", a spus Antonescu.

El a arătat că PNL nu participă la o celulă de criză pe care preşedintele Traian Băsescu crede deja că a constituit-o şi a arătat, pe de altă parte, că formaţiunea liberală este la dispoziţia patronatelor şi sindicatelor pentru discuţii serioase pentru a găsi soluţii autentice.

Antonescu a precizat că PNL a luat trei decizii în acest sens, stabilind să nu aibă nicio discuţie cu actualul Guvern, pe care îl consideră descalificat total şi responsabil de actuala criză.

"Orice plan de ieşire din criză am adopta, nu acest Guvern este calificat şi capabil să-l pună în aplicare", a spus Antonescu.

A doua decizie a PNL priveşte respingerea totală pentru ceea ce înseamnă planul angajat din proprie voinţă, fără a consulta pe nimeni, de către preşedintele Traian Bsăescu, a mai arătat Antonescu, iar a treia prevede disponibilitatea PNL de a discuta cu toate forţele politice şi sociale interesate de ieşirea societăţii româneşti din criză pentru a găsi soluţii adevărate.

"Nu vom vota în Parlament, nu ne vom asuma răspunderea pentru ceea ce înseamnă practic această nouă naţionalizare şi această spoliere a milioane de români", a mai spus Antonescu.

Crin Antonescu declara, luni, că liberalii se vor prezenta la întâlnirea de marţi a sindicatelor şi patronatelor cu partidele reprezentanţii Guvernului şi ai Preşedinţiei, pentru că este o discuţie cerută de sindicalişti.

Întrebat dacă PNL va participa la această întâlnire, Antonescu a răspuns: "Da, pentru că este vorba despre prezenţa patronatelor şi sindicatelor, care doresc această discuţie. Sigur că vom merge acolo şi ne vom spune punctul de vedere".

Şi liderul PSD Victor Ponta a anunţat, luni, după BPN, că formaţiunea sa nu va da curs invitaţiei preşedintelui Traian Băsescu de a participa la o întâlnire, marţi, întrucât nu doreşte ca, prin prezenţă, să gireze nişte măsuri economice cu care nu este de acord.

Preşedintele Traian Băsescu participă, marţi, la Parlament, la o întâlnire cu reprezentanţii Guvernului, partidelor şi grupurilor politice parlamentare, grupului parlamentar al minorităţilor naţionale şi cu reprezentanţii organizaţiilor sindicale şi patronale reprezentative la nivel naţional.

Întâlnirea a început la ora 11.00, la Palatul Parlamentului.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, duminică, după întâlnirea cu sindicatele, că a convenit cu liderii centralelor sindicale formarea unui grup de analiză.

"În ceea ce priveşte înţelegerile de astăzi (duminică - n.r.) cu sindicatele, ele vizează în primul rând o participare a tuturor la soluţionarea problemelor actuale şi de perspectivă ale României. Din acest motiv, am răspuns pozitiv solicitării sindicatelor de a se constitui un grup pe care-l putem numi oricum, un grup de analiză, la care să participe Guvern, sindicate, patronat, reprezentanţi ai partidelor parlamentare şi Preşedinţia României şi, împreună, în următoarele şase luni, să găsim soluţii pentru a cheltui mai bine şi mai eficient începând cu 1 ianuarie 2011", a spus Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici