Antonescu: PNL salută şi este pe deplin solidar cu cei care au ieşit în stradă pentru a protesta

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, sâmbătă, că PNL "este pe deplin solidar" cu cei care au ieşit în stradă în ultimele zile pentru a protesta, "deşi PNL nu s-a implicat în niciun fel" în organizarea manifestaţiilor de la Bucureşti şi din alte oraşe.

287 afișări
Imaginea articolului Antonescu: PNL salută şi este pe deplin solidar cu cei care au ieşit în stradă pentru a protesta

Crin Antonescu (Imagine: Thomas Campean/Mediafax Foto)

"Deşi PNL nu s-a implicat în niciun fel în organizarea manifestaţiilor de protest de la Bucureşti şi din restul ţării, PNL salută şi este pe deplin solidar cu toţi cei care au ieşit în stradă pentru a-şi manifesta protestul şi faţă de înlăturarea lui Raed Arafat şi faţă de modul în care un proiect legislativ s-a încercat a fi impus neconstituţional şi protestul faţă de putere şi faţă de actuala stare de lucruri din România", a spus Antonescu, într-o conferinţă de presă.

Crin Antonescu a apreciat că s-a dovedit că există încă în societatea românească resurse de solidaritate, de apărare a unei ordini constituţionale şi a unor valori necesare.

El a mai spus că "episodul Arafat este doar picătura care a umplut paharul" şi că nici el, nici ceilalţi din USL nu s-au implicat, tocmai pentru a nu politiza o manifestare spontană.

"Dacă PNL nu a fost implicat în organizarea acestor manifestaţii, nu înseamnă că în cazul lipsei de răspuns din partea puterii vom sta deoparte. Ne vom implica direct, prin prezenţa membrilor noştri, prin chemarea în stradă a tuturor celor care nu mai au altă soluţie pentru a-şi apăra drepturile, pentru a apăra democraţia, pentru a apăra dreptul la o bună guvernare, decât ieşirea în stradă", a adăugat liderul liberal.

Întrebat în legătură cu faptul că un membru al PNL ar fi fost cel care a iniţiat pe Facebook un apel la o mişcare de protest, Crin Antonescu a spus că el nu poate şi nici nu doreşte să cenzureze activitatea a zeci de mii de membri ai PNL.

"Nu ştiu dacă printre cei care au lansat pe Facebook apelul la o mişcare de protest - şi din nou salut faptul că oamenii au luat această iniţiativă şi salut că mii de cetăţeni au răspuns - era sau nu era un membru PNL. Dacă era, îl felicit în calitate de preşedinte", a spus Antonescu.

El a subliniat însă că nu a fost partidul cel care a avut iniţiativa.

"Eu nu am mers nici ieri şi nu voi merge nici azi din motive foarte simple: nu doresc să lăsăm nici cel mai mic loc de interpretare", a mai spus liderul PNL.

Crin Antonescu a cerut de asemenea Jandarmeriei şi celorlalte instituţii de ordine publică să acţioneze "cu respectarea legii, cu discernământ, cu responsabilitate". El a spus că este împotriva "oricărei încercări de a pedepsi, urmări, hărţui, amenda oameni, pentru că şi-au exprimat opţiunea democratică de a-şi manifesta nemulţumirea".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici