Antonescu: PNL trebuie să fie partid de peste 30 la sută

Vicepreşedintele PNL Crin Antonescu, candidat la preşedinţia partidului, a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că PNL trebuie să devină un partid de peste 30 la sută, dar pentru aceasta este necesară recâştigarea susţinerii în marile oraşe.

12 afișări
Imaginea articolului Antonescu: PNL trebuie să fie partid de peste 30 la sută

Antonescu: PNL trebuie să fie partid de peste 30 la sută (Imagine: Mediafax Foto)

"PNL trebuie să devină un partid de 30 la sută şi chiar peste, care să revină la guvernare ca factor determinant. E necesar să recâştigăm urbanul mare, unde partidul a înregistrat pierderi semnificative. Va trebui să readucem la vot electoratul care a renunţat la politică, care a absentat la vot şi care a întors spatele la ultimele alegeri”, a comentat Antonescu.

El a spus că, la alegerile europarlamentare din luna iunie, e greu de crezut că PNL poate atinge acest scor, din cauza timpului scurt rămas până la scrutin, el precizând că acest obiectiv poate fi atins la alegerile viitoare.

Antonescu a afirmat că, pentru ca PNL să treacă de 30 la sută, este nevoie ca partidul să fie susţinut de elitele societăţii româneşti.

"Mă refer aici la elitele morale adevărate, nu de elitele cu carte de muncă la Cotroceni. Avem nevoie de sprijinul elitelor care îşi construiesc un renume cu propriile forţe", a explicat liderul liberal.

Cât priveşte competiţia internă din interiorul PNL pentru şefia partidului, Crin Antonescu a declarat că, "în ciuda mizei mari, lucrurile vor decurge normal, fără atacuri reciproce".

"Nu veţi vedea la PNL o suită de atacuri reciproce, ci de oferte şi alternative", a spus Antonescu.

El a afirmat că există un obiectiv comun al tuturor candidaţilor la şefia partidului, respectiv ca PNL să joace cu eficienţă şi spor rolul de unic partid de opoziţie.

Citeşte şi:

PNL Iaşi susţine candidatura lui Crin Antonescu la preşedinţia PNL

Ludovic Orban şi Crin Antonescu şi-au anunţat candidatura la şefia PNL

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici