Antonescu: Toţi parlamentarii PNL vor fi prezenţi şi vor vota moţiunea de cenzură

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, după reuniunea CNEx, că toţi parlamentarii liberali vor fi prezenţi şi vor vota moţiunea de cenzură, neexistând nicio derogare privind prezenţa şi votul acestora.

19 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Toţi parlamentarii PNL vor fi prezenţi şi vor vota moţiunea de cenzură

Antonescu: Toţi parlamentarii PNL vor fi prezenţi şi vor vota moţiunea de cenzură (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Toţi parlamentarii PNL vor fi prezenţi şi vor vota moţiunea de cenzură. Nu există niciun fel de excepţie - evident, nu am în vedere cazurile de sănătate. Sunt toţi în putere, din câte ştiu, şi nu există niciun un fel de derogări. Vor fi toţi la moţiune", a spus Antonescu.

Moţiunea de cenzură intitulată "Codul Boc - salarii mici, şomaj mare, firme falimentate", semnată de 210 parlamentari USL, a fost citită, miercuri, în Parlament.

Dezbaterea şi votul moţiunii de cenzură vor avea loc în 16 martie, începând cu ora 15.00. Votul la moţiunea de cenzură este secret cu bile.

PDL şi UDMR au anunţat deja că parlamentarii celor două formaţiuni vor fi prezenţi, dar nu vor vota la moţiunea de cenzură. Aceeaşi conduită ar putea avea toţi parlamentarii coaliţiei.

Premierul Emil Boc a venit, marţi, în faţa Parlamentului, pentru a angaja răspunderea Guvernului asupra proiectului noului Cod al muncii.

Guvernul este demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de trei zile de la prezentarea programului, a declaraţiei de politică generală sau a proiectului de lege, a fost votată.

Dacă Guvernul nu a fost demis, proiectul de lege prezentat, modificat sau completat, după caz, cu amendamente acceptate de Guvern, se consideră adoptat, iar aplicarea programului sau a declaraţiei de politică generală devine obligatorie pentru Guvern.

În cazul în care preşedintele României cere reexaminarea legii astfel adoptate, dezbaterea acesteia se va face în şedinţa comună a celor două Camere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici