Antonescu: UDMR va fi la guvernare alături de PSD şi PNL, dacă votează moţiunea de cenzură

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că discuţiile cu UDMR sunt esenţiale pentru succesul moţiunii de cenzură şi a menţionat că nu vede niciun impediment ca, în această situaţie, UDMR să fie cooptată de PSD şi PNL la guvernare.

46 afișări
Imaginea articolului Antonescu: UDMR va fi la guvernare alături de PSD şi PNL, dacă votează moţiunea de cenzură

Antonescu: UDMR va fi la guvernare alături de PSD şi PNL, dacă votează moţiunea de cenzură (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Antonescu a spus că PSD şi PNL fac încă eforturi "pe lângă parlamentari, individual", pentru a-i convinge să voteze moţiunea de cenzură.

"Rămân consecvent că o şansă majoră pentru această moţiune ar putea veni din discuţiile cât mai temeinice şi mai serioase cu UDMR şi cu grupul minorităţilor naţionale", a afirmat preşedintele PNL.

El a precizat că aceste discuţii trebuie purtate împreună cu PSD pentru a avea un eventual succes, pentru că "nu are rost şi eficienţă" ca ele să fie realizate doar de PNL.

Întrebat dacă adoptarea moţiunii prin votul UDMR înseamnă că Uniunea va face parte, dacă va fi cazul, dintr-o guvernare în jurul PSD şi PNL, Antonescu a răspuns: "Nu văd niciun fel de impediment în legătură cu asta. Dacă s-ar constitui o majoritate din care să facă parte şi UDMR, sigur că UDMR ar participa la guvernare. Dar asta este o ipoteză".

Moţiunea de cenzură intitulată "Moţiunea României majoritare, moţiune populară", iniţiată de opoziţie, a fost prezentată, miercuri, în plenul reunit al Parlamentului.

Textul moţiunii va fi dezbătut şi votat în data de 27 octombrie, cu începere de la ora 11.00. Votul va fi secret cu bile. Pentru adoptarea moţiunii de cenzură sunt necesare 236 de voturi favorabile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici