Antonescu: USL respinge amânarea localelor. PDL ar vrea ca în 2012 să nu mai fie alegeri

Co-preşedintele USL Crin Antonescu a declarat, luni, că PSD şi ACD resping eventuala amânare a alegerilor locale, pentru comasarea acestora cu parlamentarele, întrucât se generează instabilitate şi confuzie.

353 afișări
Imaginea articolului Antonescu: USL respinge amânarea localelor. PDL ar vrea ca în 2012 să nu mai fie alegeri

Crin Antonescu (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Antonescu a precizat că USL este împotriva comasării alegerilor locale cu cele parlamentare, însă doreşte alegeri legislative anticipate cât mai curând.

"USL respinge orice formă de încercare de a amâna alegerile locale. Nu există niciun fel de motiv care să justifice această amânare, care generează instabilitate şi dezordine. (...) Constituţia şi legile sunt foarte clare şi precizează clar cazurile în care se poate prelungi mandatul aleşilor locali şi nu suntem, şi sper că nici nu vom fi, în vreuna din situaţiile acelea, de gravă calamitate sau război", a afirmat co-preşedintele USL.

El a precizat că Uniunea respinge comasarea alegerilor, întrucât la locale şi la parlamentare campaniile sunt diferite, iar argumentul economisirii de bani la bugetul de stat este "populist".

Antonescu a afirmat că USL este, în schimb, de acord, cu devansarea alegerilor parlamentare.

"Cu cât mai curând, cu atât mai bine. În această toamnă, în primăvara viitoare, în vara viitoare. Cu cât mai repede vom avea alegeri parlamentare anticipate, cu atât mai repede vom avea un Parlament legitim, cu o majoritate stabilă. Noi suntem de bună vreme conduşi de un guvern care şi-a pierdut încrederea alegătorilor (...) un guvern în care în fiecare săptămână se fac compromisuri pentru a întreţine o majoritate de la o zi la alta, cu UNPR, cu UDMR şi cu alte personaje despre care nu mai ştim pe cine reprezintă", a declarat el.

Antonescu a spus că ideea comasării alegerilor a fost lansată de PDL pentru că este în pierdere "de teren electoral" şi încearcă evitarea confruntării cu electoratul.

"Ei (PDL-n.r.) sunt cei care se tem de orice confruntare electorală, de orice decont electoral şi încearcă orice manevră pentru a întârzia momentul alegerilor. (...) În spatele ideii de comasare este încercarea disperată de a nu mai avea alegeri deloc în 2012. După amânarea alegerilor locale în toamnă, prin legi şi ordonanţe, ei vor să împingă apoi toate alegerile spre primăvara lui 2013", a mai susţinut preşedintele PNL.

Prim-vicepreşedintele PDL Roberta Anastase a declarat, luni, că singura soluţie posibilă constituţional pentru comasarea alegerilor este aceea de a aduce alegerile locale către cele parlamentare, arătând că în coaliţie nu s-a discutat propunerea PSD de organizare de alegeri legislative anticipate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici