Antonescu: Voi colabora cu PC, inclusiv cu Dan Voiculescu

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că va respecta înţelegerea şi va colabora cu PC, inclusiv cu preşedintele fondator al acestei formaţiuni, Dan Voiculescu, atât timp cât elementele politice ale alianţei vor fi reciproc respecate.

21 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Voi colabora cu PC, inclusiv cu Dan Voiculescu

Antonescu: Voi colabora cu PC, inclusiv cu Dan Voiculescu (Imagine: Andrei Alex Moise/Mediafax Foto)

"Am făcut, cu votul şi cu susţinerea PNL şi în numele PNL, o alianţă politică cu PC, al cărui preşedinte de onoare este Dan Voiculescu, şi cu PSD, al cărui preşedinte de onoare e Ion Iliescu, lucru mai important sau mai grav. Voi duce şi voi respecta această înţelegere, voi colabora cu PC, în întregimea sa, inclusiv cu Dan Voiculescu, atâta vreme cât elementele acestei înţelegeri şi elementele politice ale acestei alianţe vor fi respectate de fiecare dintre părţi", a spus Antonescu.

Liderul PNL a arătat că, după 1990, lucrurile nu s-au desfăşurat cum şi-ar fi dorit, în sensul elaborării şi implementării unei Legi a Lustraţiei, el adăugând că în momentul de faţă nu este dispus nici "să facă pe prostul", dar nici să devină victima "propagandei" lui Traian Băsescu pe această temă.

"Din punctul meu de vedere, lucrurile nu au mers din 1990 cum am vrut. Nu sunt dispus azi nici să fac pe prostul, nici să mă las vicitima propagandei unui om care nu a clarificat raporturile sale cu Securitatea nici măcar căt le-a clarificat CNSAS în cazul Voiculescu", a spus Antonescu.

Preşedintele PNL a arătat că el a acţionat din punct de vedere politic, imediat după 1990, în sensul introducerii unei Legi a Lustraţiei, spre deosebire de actualul şef al statului, Traian Băsescu, sau alţi fruntaşi PDL, care, la vremea respectivă, au manifestat o altă opţiune.

Antonescu a precizat că, în condiţiile neadoptării unei Legi a Lustraţiei, românii au ales în 1990, 1992 şi 2000 un lider de vârf al PCR, respectiv Ion Iliescu, şi în 2004 şi 2009 un preşedinte care ale cărui raporturi cu Securitatea nu au fost niciodată clarficate, nici de el personal, nici de instituţiile abilitate, respectiv Traian Băsescu.

Mai mult, Antonescu a adus în discuţie şi faptul că Theodor Stolojan, despre care a spus că a ocupat poziţii importante în regimul comunist, pentru care trebuia să se bucure de încrederea maximă a Securităţii, a fost ales cu majoritate zdrobitoare preşedinte al PNL.

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au decis irevocabil, joi, că liderul conservator Dan Voiculescu este fost colaborator al fostei Securităţi, cu numele conspirativ "Felix". Astfel, ICCJ confirmă decizia Curţii de Apel Bucureşti.

Senatorul PC Dan Voiculescu declara că este "un verdict absolut incorect, care reflectă imensele presiuni exercitate asupra magistraţilor" şi preciza că procesul va continua la CEDO.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici