Anunţul făcut de Nicuşor Dan: Până la modificarea hotărârii în CGMB, preţul căldurii rămâne neschimbat

Unul dintre subiectele discutate de primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, cu premierul Nicolae Ciucă şi mai mulţi miniştri a fost modalitatea în care Primăria se poate împrumuta astfel încât să plătească Elcen, care să fie inclus în Termornergetica şi modernizat.

263 afișări
Imaginea articolului Anunţul făcut de Nicuşor Dan: Până la modificarea hotărârii în CGMB, preţul căldurii rămâne neschimbat

Sursa foto: Mediafaxfoto

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a afirmat la ieşirea de la discuţia cu premierul Nicolae Ciucă, şi mai mulţi miniştri, printre care cel de Finanţe, că primul subiect a fost modalitatea în care Primăria se poate împrumuta astfel încât să plătească Elcen, şi ulterior Elcen-ul să iasă din insolvenţă şi să fie inclus în Termoenergetica, pentru a putea accesa fondurile de modernizare.

Nicuşor Dan a spus că o altă temă al întâlnirii a fost subvenţia la termie, el precizând că a fost la discuţii cu primarul Constanţei.

„Discuţia a fost că bugetul pe 2022 este în lucru, şi discuţia a fost care sunt urgenţele până la finalul anului 2021 şi care este necesarul începând cu 2022. Răspunsul final o să fie, pentru cei ca noi, care au nevoie în special pe anul 2022, va veni prin bugetul de stat. (...) Sunt optimist că Guvernul va ajuta toate oraşele care au sistem centralizat de încălzire, cuantumul nu îl poate estima nimeni, azi, este un subiect care ţine de legea bugetului de stat pe 2022”, a precizat Dan.

Nicuşor Dan a mai spus că există două tarife, cel total, de producţie, care va fi văzut până la sfârşitul anului, şi va fi până la 13 ianuarie, când are loc scăderea de TVA, aproximativ 980 de lei, iar după scăderea TVA-ului, va fi aproximativ 870 de lei.

În ceea ce priveşte banii pe care îi plătesc bucureştenii pe căldură, Nicuşor Dan a afirmat că până când CGMB nu va modifica hotărârea din 2011, preţul gigacaloriei rămâne nechimbat, respectiv 164 de lei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici