Atanasiu: ACL face o nouă invitaţie PSD pentru dezbaterea Iohannis – Ponta, joi la Parlament/Firea: Nu am primit nicio invitaţie

Vicepreşedintele PNL Teodor Atanasiu a a declarat, luni, la finalul şedinţei ACL, că va fi înaintată o nouă propunere de negociere pentru PSD pentru organizarea dezbaterii prezidenţiale Klaus Iohannis – Victor Ponta, care să aibă loc joi la Palatul Parlamentului.

1668 afișări
Imaginea articolului Atanasiu: ACL face o nouă invitaţie PSD pentru dezbaterea Iohannis – Ponta, joi la Parlament/Firea: Nu am primit nicio invitaţie

Atanasiu: ACL face o nouă invitaţie PSD pentru dezbaterea Iohannis – Ponta, joi la Parlament/Firea: Nu am primit nicio invitaţie (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Vicepreşedintele PNL a susţinut că premierul Victor Ponta nu doreşte să participe la o dezbatere cu Iohannis, dar în cursul zilei de luni va fi înaintată PSD o nouă propunere de negociere.

"O să-i facem încă o invitaţie foarte clară la Parlamentul României, unde Televiziunea Română şi toate celelalte televiziuni să poată să transmită această dezbatere, să lase faldurile fustelor şi dacă e bărbat să vină la dezbatere", a declarat Atanasiu.

El a susţinut că propunerea ACL este pentru ziua de joi, pe care o consideră data cea mai potrivită pentru dezbatere, începând cu ora 20.

Atanasiu a fost întrebat dacă propunerea ACL este făcută pentru a fi refuzată de Victor Ponta, în condiţiile în care premierul ar fi confirmat participarea la o dezbatere la o televiziune de ştiri.

"Nu era programată nicio dezbatere între cei doi candidaţi, era autoprogramată o dezbatere de domnul Ponta singur. Deci, dacă doreşte dezbatere în doi îl chemăm pe un teren neutru, nu sub fustele lui Voiculescu la Antena 3", a răspuns vicepreşedintele PNL.

El a precizat că propunerea ACL vizează un format deschis tuturor instituţiilor de presă, urmând a fi negociat cu PSD moderatorul şi desfăşurarea dezbaterii.

Firea: Nu am primit de la ACL o invitaţie oficială pentru dezbaterea Ponta-Iohannis la Parlament

Senatorul PSD Gabriela Firea a declarat, luni, că nu a primit o invitaţie de la ACL de organizarea unei dezbateri Ponta-Iohannis joi, la Parlament, susţinând "că trebuie lăsate orgoliile, candidaţii să participe la dezbateri ca toţi liderii lumii, la televiziuni, nu să inventeze apa caldă şi roata".

"Până în acest moment nu am primit o invitaţie oficială. Am plecat de la birou acum 40 de minute şi nu era nici pe e-mail, nici pe fax nicio solicitare din partea staff-ului domunului Ioahanns de a participa la o discuţie în vederea realizării unei emisiuni, în afară de cele patru emisiuni la cele patru posturi de ştiri, comerciale, astăzi mâine, miercuri şi joi, la care domnul Ponta va participa aşa cum a spus de săptămâna trecută şi îl aşteaptă şi pe domnul Iohannis să vină şă-şi spună punctul de vedere în legătură cu temele care vizează atribuţiile constituţionale ale preşedintelui ţării", a afirmat Firea, purtător de cuvânt al PSD.

Ea a spus că, având în vedere faptul că până luni la prânz nu a primit "niciun semn" din partea ACL, nu este un interes prea mare din partea staff-ului lui Klaus Iohannis de a negocia o dezbatere între cei doi candidaţi

"Deocamdată, având în vedere că ora este înaintată, nu văd un interes foarte mare al staff-ului ACL de a ne grăbi să negociem o eventuală dezbatere cei doi candidaţi. Bănuiesc că, dacă era o urgenţă, eram contacatţi până acum. Eu am avut telefonul deschis şi în weekend, şi azi dimineaţă, îl ţin deschis chiar şi noaptea, dar absolut nimeni nu m-a sunat şi nu mi-a dat niciun e-mail. Aş fi răspuns cu drag, aşa cum am făcut şi săptămâna trecută când am primit o invitaţie pe email şi am răspuns promt şi ne-am dus şi unde ne-au invitat", a adăugat Firea.

E a arătat că Victor Ponta va participa la cele patru dezbateri de la televiziunile de ştiri în zilele de luni, marţi, miercuri şi joi şi este prematur să spună dacă există posibilitatea organizării încă a unei dezbateri cu cei doi candidaţi în ziua de vineri.

"Noi avem un program pe care l-am anunţat de peste 10 zile, domnul Victor Ponta a răspuns invitaţiilor televiziunilor de ştiri de luni până joi, este prematur să vă spun acum, este abia luni la prânz, dacă este posibil ca vineri, în cazul în care nu există alt angajament şi un alt program asumat să se mai poată organizat", a mai spus Firea.

Ea a mai spus că PSD a făcut primul pas şi a acceptat invitaţiile celor patru televiziuni comerciale de ştiri şi acestea l-au invitat şi pe Klaus Iohannis care a refuzat, spunând că trebuie lăsate la o parte "orgoliile"

"Aşa cum ştiţi, noi am făcut primul pas şi am acceptat invitaţiile televiziunilor comerciale de ştiri, iar acestea l-au invitat şi pe domnul Iohannis care refuză să se prezinte la aceleaşi emisiuni cu domnul Ponta. Cred că trebuie să lăsăm orgoliile la o parte şi să ne prezentă acolo unde toţi liderii mari ai lumii participă la dezbateri şi anume la posturile de televiziune, nu trebuie să inventăm noi apa caldă şi roata, trebuie să ne adaptăm unui sistem democartic nu înţeleg de ce să ne găsim tot timpul alternative la ceea ce este normalitate", a mai declarat Firea.

Ea a susţinut că i se pare total nepotrivită o dezbatere la Cotroceni.

"Mi se pare totat nepotrivită o dezbatere la sediul administraţiei prezidenţiale. Domnul preşedinte propunea sala de spectacole pentru că acest cuplu Băsescu- Iohannis nu-şi doreşte decât circ şi nu o dezbatere normală. Senzaţia mea, ca fost jurnalist, este că domnul Iohannis a fost sfătuit să nu meargă la o dezbartere cu moderatori profesionişti validaţi de public. El vrea să fie acoperit doar de lumini", a spus Firea, arătând că PSD a fost întotdeauna deschis discuţiilor şi negocierilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici