Atanasiu către PNL: În vremuri grele, avem nevoie de oameni puternici

Vicepreşedintele PNL Teodor Atanasiu, candidat la funcţia de prim-vicepreşedinte al partidului, a adresat, joi, o scrisoare colegilor săi liberali, transmiţându-le că, "în vremuri grele, e nevoie de oameni puternici, ce pot lucra în echipă şi care pot aduna familia liberală, nu a o dezbină".

17 afișări
Imaginea articolului Atanasiu către PNL: În vremuri grele, avem nevoie de oameni puternici

Atanasiu către PNL: În vremuri grele, avem nevoie de oameni puternici

"Mi-am anunţat candidatura la funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL, alături de alţi trei colegi cărora le doresc baftă şi sunt convins că cel mai bun va câştiga. Candidez pentru că am susţinerea, în principal al filialelor din Ardeal, dar şi încurajat de colegii liberali din restul ţării. Semnalele de susţinere din ultimele zile mă obligă să încerc să-i conving pe toţi participanţii la congres că în vremuri grele, avem nevoie de oameni puternici, ce pot lucra în echipă şi care pot aduna familia liberală, nu o dezbină", arată Atanasiu în scrisoare.

El avertizează că pericolul real pentru PNL nu vine din interiorul partidului, ci din exterior.

"Blatul ordinar dintre PSD şi PDL, dar mai ales realegerea lui Traian Băsescu sunt două motive puternice pentru ca PNL să strângă rândurile şi să ne poziţionăm ca singura alternativă la actuala (ne)guvernare", spune Teodor Atanasiu.

El precizează, referindu-se la Congresul de vineri şi sâmbătă, unde urmează să fie aleasă conducerea partidului, că va fi o competiţie internă serioasă.

"În acest sfârşit de săptămână, liberalii din toată ţara se reunesc la Bucureşti pentru a-şi alege liderii. Şi pentru că suntem liberali, şi nu pesedişti sau pedelişti, va fi o competiţie internă serioasă, pe care o salut. Nu avem dinainte stabilit un câştigător sau un perdant, avem doar candidaţi şi un lobby puternic pentru cei care şi-au anunţat candidaturile", afirmă vicepreşedintele liberal.

El aminteşte că obiectivele acestui an pentru liberali sunt obţinerea unui procent de circa 30 % la alegerile pentru parlamentare şi mai ales câştigarea alegerilor prezidenţiale.

În opinia sa, cu Traian Băsescu preşedinte, liberalii nu vor intra la guvernare prea curând, iar "tonomatele portocalii" vor încerca să îi dezbine.

El susţine că la congres nu se va sparge partidul în două sau mai multe grupuri.

"Visul lui Băsescu va rămâne doar un vis. Nouă conducere va fi una legitimă şi statutară, consfiinţită prin votul delegaţilor la congres. De luni trebuie să şi demonstrăm acest lucru! Să arătăm oamenilor că nouă ne pasă de ei, că pâinea este mai importantă decât circul oferit de PSD şi PDL, ca centura de siguranţă. Aşa să ne ajute Dumnezeu!", îşi încheie Atanasiu scrisoarea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici