Atomic Heart - un joc de istorie contrafactuală în care Uniunea Sovietică domină lumea, aspru criticat în contextul invaziei ruseşti a Ucrainei

  • Atomic Heart este un joc first-person shooter single-player dezvoltat de Mundfish şi distribuit de Focus Entertainment şi 4Divinity.
  • Jocul a fost lansat pe 21 februarie 2023 pentru PlayStation 4, PlayStation 5, Windows, Xbox One şi Xbox Series X/S1.
  • Dezvoltatorul Mundfish are sediul în Cipru, dar directorul său executiv a lucrat anterior la compania de comunicaţii rusă Mail.RU.
  • Mundfish a primit, de asemenea, finanţare de la GEM Capital, un fond de investiţii cu sediul în Cipru, înfiinţat de un fost director executiv al companiei ruse de stat Gazprom.
522 afișări
Imaginea articolului Atomic Heart - un joc de istorie contrafactuală în care Uniunea Sovietică domină lumea, aspru criticat în contextul invaziei ruseşti a Ucrainei

Atomic Heart, Facebook

Atomic Heart are loc în 1955, într-o realitate alternativă şi se desfăşoară pe terenurile Facilităţii 3826, centrul de cercetare ştiinţifică de top al Uniunii Sovietice.

În anul 1936, savantul Dmitry Sechenov a dezvoltat o tehnologie care a dus la progres în domeniul energiei şi al roboticii în URSS,  eliberând o mare parte din populaţie de munca manuală.

Când a izbucnit cel de-al Doilea Război Mondial, sovieticii au obţinut rapid avantajul, dar chiar înainte ca Germania nazistă să fie învinsă în 1942, ei au eliberat un virus cu care au provocat moartea a milioane de oameni în Europa.

Astfel, s-a creat o cerere internaţională pentru roboţi sovietici ca să compenseze penuria de lucrători umani.

Ca parte a programului postbelic de reconstrucţie al Uniunii Sovietice, dr. Sechenov a creat o inteligenţă artificială  numită “Kollektiv” pentru o coordonare mai eficientă a roboţilor lucrători, dar în mod neaşteptat, nu apar rezultatele dorite.

În Atomic Heart, jucătorii preiau controlul unui agent KGB care investighează o instalaţie sovietică abandonată şi se confruntă cu creaturi ciudate şi roboţi în timp ce încearcă să descopere ce s-a întâmplat cu echipa de cercetare care a dispărut.

Jocul a primit recenzii pozitive la lansare, dar a fost criticat pentru că dezvoltatorul său are legături cu Rusia în contextul războiului din Ucraina. 

Dezvoltatorul jocului, Mundfish, este o companie rusă şi a fost finanţată în parte de guvernul rus, scrie escapistmagazine. Totuşi, potrivit 

În plus, dezvoltatorul a primit critici pentru o declaraţie vagă împotriva războiului din Ucraina

Potrivit Telegraph, dezvoltatorul Mundfish are sediul în Cipru, dar directorul său executiv a lucrat anterior la compania de comunicaţii rusă Mail.RU.

Mundfish a primit, de asemenea, finanţare de la GEM Capital, un fond de investiţii cu sediul în Cipru, înfiinţat de un fost director executiv al companiei de stat ruse de gaze Gazprom.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici