Atribuţiile vicepremierilor vor fi stabilite prin decizie a premierului

Atribuţiile vicepremierilor, altele decât cele care vizează ministerele pe care le conduc, vor fi stabilite prin decizie a premierului, în cadrul Cancelariei acestuia va funcţiona un director de Cabinet cu rang de secretar de stat, iar patru ministere sunt reorganizate, prevede OUG adoptată joi.

769 afișări
Imaginea articolului Atribuţiile vicepremierilor vor fi stabilite prin decizie a premierului

Atribuţiile vicepremierilor vor fi stabilite prin decizie a premierului

Noul Guvern are în componenţa sa doi vicepremieri: Vasile Dâncu, vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, şi Costin Borc, vicepremier şi ministru al Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri.

Potrivit unui comunicat al Guvernului remis MEDIAFAX, ordonanţa mai stabileşte înfiinţarea Ministerului Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri, prin preluarea activităţilor Ministerului Economiei, Comerţului şi Turismului, care se desfiinţează, şi a activităţilor şi structurilor din domeniul întreprinderilor mici şi mijlocii şi mediului de afaceri de la Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri.

Ministerul Energiei va fi înfiinţat prin reorganizarea Ministerului Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri, care se desfiinţează.

Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice se va numi Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, iar Ministerul pentru Societatea Informaţională se va denumi Ministerul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională.

Actul normativ prevede, ca element de noutate, faptul că directorul de cabinet al premierului va avea rang de secretar de stat şi va funcţiona în structura Cancelariei Primului-Ministru. În schimb, se menţine prevederea potrivit căreia Cancelaria Primului-Ministru este "structură fără personalitate juridică, în subordinea directă a primului-ministru, finanţată prin bugetul Secretariatului General al Guvernului, condusă de şeful Cancelariei, cu rang de ministru, numit şi eliberat din funcţie prin decizie a primului-ministru". În cadrul Cancelariei Primului-Ministru îşi desfăşoară activitatea unul sau mai mulţi secretari de stat şi consilieri de stat, numiţi, respectiv eliberaţi din funcţie prin decizie a primului-ministru, se mai arată în comunicat.

În termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a Ordonanţei de Urgenţă, ministerele ale căror structuri şi denumiri au fost modificate vor supune aprobării Guvernului Hotărâri pentru organizarea şi funcţionarea acestor instituţii. Preluarea personalului în ministerele reorganizate se va face cu încadrarea în numărul maxim de posturi aprobat.

Prin acelaşi act normativ, Guvernul a decis şi înfiinţarea Ministerului Consultării Publice şi Dialogului Civic.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici