Au fost semnate contractele de finanţare pentru infrastructură în spitale noi, prin PNRR

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, împreună cu ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, au semnat, joi, contractele de finanţare pentru infrastructura spitalicească nouă, din cadrul PNRR..

365 afișări
Imaginea articolului Au fost semnate contractele de finanţare pentru infrastructură în spitale noi, prin PNRR

Semnarea contractelor de finanţare pentru infrastructura spitalicească nouă, din cadrul PNRR, a avut loc în Amfiteatrul Ambulatoriului Clinic Integrat al Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” (SUUMC), de ministrul Sănătăţii, prof. univ. dr. Alexandru Rafila şi de ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr.

Alexandru Rafila a semnat, împreună cu reprezentanţii spitalelor şi autorităţile locale, pentru Centrul de diagnostic şi tratament al Tuberculozei Zerlendi, Bucureşti – spital nou, Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, pentru construirea Centrului de Psihiatrie pediatrică în incinta Spitalului Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia”, pentru o policlinică municipală, specializarea cardiologie şi oncologie, în Constanţa – spital nou şi pentru construirea unui corp nou – Departament sănătatea mamei şi copilului, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Constanţa.

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a semnat pentru Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Alexandru Augustin” Sibiu – pavilion politraumă, Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Ion Jianu” Piteşti - pavilion politraumă, Spitalul Clinic de Urgenţă Militar „Dr. Ştefan Odobleja” Craiova - pavilion politraumă şi Spitalul Militar de Urgenţă „Regina Maria” Braşov - pavilion politraumă.

„Este un eveniment important pentru noi toţi, militari şi civili deopotrivă: demararea unor proiecte de construire de infrastructură de sănătate - spitale şi pavilioane medicale. Reprezintă o investiţie pe care statul român o face pentru viitor, folosind PNRR. (...) Vreau să subliniez că cele 11 spitale militare din ţară oferă servicii medicale de înaltă calitate nu doar militarilor, ci oricărui cetăţean, iar datele statistice arată an de an că încrederea pacienţilor români în spitalele noastre militare este foarte ridicat”, a spus ministrul Angel Tîlvăr.

Documentele pentru care a semnat ministrul Angel Tîlvăr permit finanţarea de construcţii noi cu aproape 400 de milioane de lei în cadrul Componentei 12 Sănătate în cadrul PNRR la 4 spitale militare din ţară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici