Audieri sub semnul întrebării în Parlament: Oficialii implicaţi în dosarul Caracal nu au confirmat participarea

Dorel Căprar a declarat, pentru MEDIAFAX, că niciunul dintre cei chemaţi la audieri nu a confirmat încă participarea luni, ora 17.00, respectiv ministrul de Interne, directorul STS, fostul şef al Poliţiei Române şi cel interimar. Comisia pentru apărare a Camerei decide luni dacă mai ţine întrunirea.

588 afișări
Imaginea articolului Audieri sub semnul întrebării în Parlament: Oficialii implicaţi în dosarul Caracal nu au confirmat participarea

Comisia pentru apărare a Camerei Deputaţilor decide, luni dimineaţă, dacă mai are loc şedinţa pentru audieri

„Deocamdată nu au confirmat participarea la şedinţă. Încă suntem în discuţii cu ei, ca să vedem o mai amânăm, nu o mai amânăm, în funcţie de cum se derulează ancheta în cursul acestei zile (duminică - n.r.). Dimineaţă reluăm legătura cu ei, ca să vedem ce zic”, a afirmat, pentru MEDIAFAX, preşedintele Comisiei pentru apărare a Camerei Deputaţilor Dorel Căprar.

Întrebat dacă ar putea fi amânată şedinţa de luni a Comisiei pentru apărare a Camerei Deputaţilor, deputatul PSD a răspuns: „Există posibilitatea aceasta, dar nu este 100% sigur. În funcţie de cum confirmă participanţii, comisia de apărare va decide dacă va mai fi şedinţa forului legislativ”.

Un anunţ postat, sâmbătă seara, pe pagina de Facebook a lui Dorel Căprar spunea că deputaţii din Comisia pentru apărare ar urma să aibă o şedinţă, luni, ora 17.00, în vederea audierii ministrului de Interne Nicolae Moga, directorului STS Sorinel Vasilca, inspectorului general interimar al Poliţiei Române Florian Dragnea, al fostului şef al Poliţiei Ioan Buda precum şi al directorul Direcţiei Generale de Protecţie Internă din cadrul MAI.

Audierile ar fi în contextul situaţiei din Olt.

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a anunţat, sâmbătă, că în cazul Caracal nu au fost inadvertenţe, sincope sau defecţiuni tehnice şi dacă există o problemă este legată doar de comunicarea întârziată.

STS este instituţia acuzată de Poliţie că a oferit târziu date legate de localizarea Alexandrei, fata de 15 ani sechestrată şi violată, care a apucat să sune de 3 ori de pe telefonul agresorului, la 112.

La scurt timp după apariţia situaţiei din Caracal, ministrul de Interne Nicolae Moga a anunţat că a propus demiterea şefului Poliţiei Române şi a prefectului judeţului Olt, precizând că locul lui Ioan Buda la şefia Poliţiei Române va fi luat de adjunctul acestuia, Florian Dragnea.

Taguri:
comisie,
audieri,
sts

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici