AUR a iniţiat Pactul pentru Viitorul Educaţiei din România

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) propune tuturor partidelor din Parlamentul României semnarea unui pact naţional cu privire la viitorul educaţiei din România.

279 afișări
Imaginea articolului AUR a iniţiat Pactul pentru Viitorul Educaţiei din România

AUR a iniţiat Pactul pentru Viitorul Educaţiei din România

„După 18 ani profesorii din România au intrat în grevă generală, au cerut să primească din partea guvernanţilor respect şi demnitate. În schimb sunt şantajaţi, sunt privaţi de drepturile salariale şi opinia publică este intoxicată cu date false.
Tocmai de aceea AUR propune Pactul pentru Viitorul Educaţiei în România tuturor liderilor de partid, tuturor liderilor de aici din Parlamentul României. Prin acest pact ne asumăm să asigurăm aplicarea integrală a revendicărilor cadrelor didactice exprimate public în perioada de grevă, să implementăm Pactul Naţional pentru Educaţie, aşa cum a fost el semnat în 2008, cu prevederea acordării a 6% din PIB pentru sistemul de învăţământ, să investim în infrastructură şi resursele educaţionale pentru a asigura un mediu de învăţare adecvat, să oferim condiţii de muncă adecvate profesorilor, să asigurăm transparenţă şi responsabilitate în ceea ce priveşte cheltuirea fondurilor publice. Educaţia trebuie să devină o prioritate naţională”, spune George Simion.

El propune ca acest pact să fie semnat de preşedinţii PSD, PNL, USR, Forţa Dreptei şi UDMR, Marcel Ciolacu, Nicolae Ionel Ciucă, Cătălin Drulă, Ludovic Orban şi Hunor Kelemen.

„Nu mai este vorba despre partide. Nu mai este vorba despre bătălia politică. Este vorba despre responsabilitatea pe care românii trebuie să o aibă faţă de viitorul acestei ţări. Cred că greva profesorilor a trezit societatea românească. De aceea, sunt primul care semnează acest pact în faţa românilor! (...) Suntem foarte curioşi să vedem cine va semna pactul pentru viitorul educaţiei din România. Alte comentarii nu îşi mai au rostul. Greva generală şi vocea profesorilor trebuie auzită”, încheie Simion.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici