Aurescu: Este nevoie de o schimbare de garnitură în ambasadele României, mai ales la conducere

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, consideră că este nevoie de "o schimbare de garnitură" în ambasadele României, mai ales la conducerea acestora, în condiţiile în care sunt foarte mulţi ambasadori "care şi-au epuizat deja mandatul obişnuit, regulamentar, de patru ani".

524 afișări
Imaginea articolului Aurescu: Este nevoie de o schimbare de garnitură în ambasadele României, mai ales la conducere

Aurescu: Este nevoie de o schimbare de garnitură în ambasadele României, mai ales la conducere (Imagine: Mediafax Foto / Razvan Chirita)

Întrebat, joi, la Cluj-Napoca, dacă au existat discuţii privind numirea de noi ambasadori ai României, printre care şi fostul şef al SRI George Maior, Bogdan Aurescu a spus că pe tema numirii de noi ambasadori există un proces de consultare atât cu prim-ministrul, cât şi cu Administraţia Prezidenţială, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Eu nu vreau să comentez ştiri pe surse, Ministerul de Externe este o instituţie serioasă. Este nevoie de o schimbare de garnitură în ambasadele României, mai ales la conducerea ambasadelor, pentru că sunt foarte mulţi ambasadori care şi-au epuizat deja mandatul obişnuit, regulamentar, de patru ani şi care trebuie înlocuiţi cu alţi şefi de misiune. Există un proces de consultare atât cu prim-ministrul, cât şi cu Administraţia Prezidenţială pe această temă. Procedura se finalizează, aşa cum prevede Constituţia, cu aprobarea preşedintelui României”, a spus Aurescu.

În martie, fostul director al Serviciului Român de Informaţii, George Maior declara la Realitatea TV, întrebat dacă informaţia privind o plecare a sa ca ambasador în SUA este adevărată, că s-a vehiculat de multe ori şi orice se poate lua în calcul, adăugând că ”exclude politica în acest moment”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici