Austria blochează în continuare accesul României în Spaţiul Schengen. Tomac: Nu mai ţineţi Europa divizată, daţi jos hotarul, domnule Nehammer

„După acest refuz absurd al Austriei, repetat obsesiv în jurul unui argument fals, se impune ca România să-şi schimbe radical abordarea în chestiunea Schengen”, afirmă europarlamentarul PMP Eugen Tomac.

2039 afișări
Imaginea articolului Austria blochează în continuare accesul României în Spaţiul Schengen. Tomac: Nu mai ţineţi Europa divizată, daţi jos hotarul, domnule Nehammer

„După acest refuz absurd al Austriei, repetat obsesiv în jurul unui argument fals, se impune ca România să-şi schimbe radical abordarea în chestiunea Schengen. Ministrul de interne austriac, Gerhard Karner, susţine că guvernul de la Viena se opune extinderii spaţiului Schengen pentru că nu funcţionează. Tot acest ministru mincinos uită să spună că exact în şedinţa în care a refuzat accesul României în spaţiul Schengen, a votat pentru intrarea Croaţiei în spaţiul de liberă circulaţie al Uniunii Europene”, scrie pe Facebook Eugen Tomac.

Liderul PMP afirmă că „toată retorica oficialilor austrieci la adresa României este plină de falsuri”.

„În acest moment, cer Guvernului României să se alăture procesului deschis la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene şi împreună să sancţionăm acest abuz de drept comis de un guvern iresponsabil condus de politicieni profund antieuropeni. 25 de guverne din zona Schengen consideră că România îndeplineşte toate condiţiile pentru a fi parte din acest spaţiu, Comisia Europeană spune limpede că ţara noastră îndeplineşte toate condiţiile, un singur guvern, cel de la Viena, blochează în mod absolut revoltător dreptul nostru de a ne bucura de liberă circulaţie. Nu mai ţineţi Europa divizată, daţi jos hotarul, domnule Nehammer”, încheie Tomac.

Sistemul Schengen, ca întreg, nu funcţionează, de aceea nu suntem deschişi pentru extinderea acestuia, a spus miercuri ministrul austriac de Interne, Gerhard Karner, în timpul unei conferinţe de presă comună cu omologul român, Cătălin Predoiu.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici