Austria nu cedează şi îşi menţine dreptul de veto împotriva României privind aderarea deplină la Spaţiul Schengen

  • Ministrul austriac de Interne, Gerhard Karner, insistă asupra dreptului de veto al Austriei în privinţa aderării depline a României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen, transmite ziarul austriac Krone.
  • Karner a declarat acest lucru luni, în cadrul unei conferinţe de presă la Innsbruck.
1373 afișări
Imaginea articolului Austria nu cedează şi îşi menţine dreptul de veto împotriva României privind aderarea deplină la Spaţiul Schengen

Ministrul austriac a vorbit despre acordul cu România şi Bulgaria privind ridicarea controalelor la frontierele aeriene şi maritime, începând cu 31 martie.

"Cred că este foarte important să facem acest pas acum şi să nu filozofăm despre următorul", a spus Karner, referindu-se la o decizie unanimă a UE şi reducând şi mai mult aşteptările privind aderarea deplină, potrivit Krone.

Compromisul a fost obţinut în urma unor "negocieri dure" şi prevede "condiţii clare", a subliniat ministrul austriac de Interne. Printre acestea se numără faptul că frontiera terestră trebuie să fie securizată şi că la frontiera externă vor fi disponibili ofiţeri de poliţie şi resurse suplimentare ale Frontex. În plus, solicitanţii de azil înregistraţi anterior în România şi Bulgaria trebuie să fie returnaţi din Austria în ţările respective.

Potrivit rapoartelor, consultările privind ridicarea controalelor terestre vor continua în acest an.

Ziarul austriac "Kurier" a relatat că presiunea se intensifică asupra Austriei pentru a accepta ca România şi Bulgaria să adere la spaţiul Schengen. Austria este singura ţară din UE care încă se opune în mod constant acestui demers.

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi-a exprimat, de asemenea, convingerea că România şi Bulgaria vor fi în curând membri cu drepturi depline ai spaţiului Schengen: "Pot conta pe noi pentru a convinge Austria că merită să fie pe deplin în Schengen", a declarat Ursula von der Leyen, după un summit special desfăşurat la Bruxelles la începutul lunii februarie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici