Averea diplomatului Silviu Ionescu, pusă sub sechestru

Procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică au dispus punerea sub sechestru asiguratoriu a averii diplomatului Silviu Ionescu, însărcinatul cu afaceri în Singapore, retras de la post după implicarea sa într-un accident soldat cu moartea unei persoane şi rănirea altor două.

56 afișări
Imaginea articolului Averea diplomatului Silviu Ionescu, pusă sub sechestru

Averea diplomatului Silviu Ionescu, pusă sub sechestru (Imagine: www.carforum.com)

Surse judiciare au declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că în cazul lui Silviu Ionescu s-a dispus măsura de sechestrare a averii a acestuia, după ce a fost audiat de anchetatori.

Măsura procurorilor poate fi contestată.

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a informat, miercuri, că procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică au dispus, în 2 februarie, începerea urmăririi penale faţă Silviu Ionescu sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului şi fals în declaraţii.

În 15 decembrie 2009, o maşină aparţinând ambasadei române, un Audi A6 de culoare neagră, a lovit trei pietoni, către ora locală 3.10 (14 decembrie, 21.10, ora României), la Bukit Panjang. Una dintre victime, Tong Kok Wai, în vârstă de 30 de ani, a suferit un traumatism cranian şi a murit în ziua de Crăciun, iar ceilalţi doi pietoni au fost, de asemenea, răniţi.

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a decis suspendarea raporturilor de muncă ale lui Silviu Ionescu, pe perioada desfăşurării urmării penale de către procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică, măsura fiind valabilă începând de joi.

Potrivit MAE, având în vedere faptele imputate lui Ionescu de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, respectiv săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului şi fals în declaraţii, decizia suspendării raporturilor de muncă este justificată de prevederile Statutului Corpului diplomatic şi consular al României.

Conform articolului 60 din Statut, dacă s-a dispus începerea urmăririi penale împotriva unui membru al Corpului diplomatic şi consular al României pentru o infracţiune de natură să îl facă incompatibil cu statutul său, ministrul Afacerilor Externe va lua măsura suspendării raporturilor de muncă.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că doreşte clarificarea cât mai rapidă şi potrivit legii a circumstanţelor în care s-a produs accidentul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici